Riot Games, It Gets Better Project ile LGBTQIA+ Topluluğunu Kutladı

Riot Games bu yıl, LGBTQIA+ topluluğunu büyük bir şekilde kutluyor.

Uluslararası Homofobi, Transfobi Karşıtlığı Günü’nde (IDAHOTB) Riot Games, LGBTQIA+ topluluğu için özel bir çaba gösterdiğini açıkladı. Öncelikle It Gets Better Project ile ortaklık yaptılar. Bu girişim, LGBTQIA+ insanların öykülerini anlatıp başkalarına ilham olmalarını ve mücadele edenleri desteklemeyi amaçlıyor. Detayların şu anda belli olmamasıyla birlikte Riot, Haziran 2020 ve sonrasında bu proje ile çalışıp yakında daha fazla ayrıntı paylaşacak.

It Gets Better Project’in Genel Müdürü Brian Wake, ortaklık hakkında yorum yaptı:

“Riot Games’in LGBTQ+ topluluğunu onurlandırmak için Pride sezonunun da ötesinde plan yapmasını takdir ediyoruz. 2017 yılında yaptığımız ortaklıktan bu yana Riot çalışanları, LGBTQ+ gençlerinin görünürlüğünü tüm yıl arttırmak ve onların desteklendiğini hissettirmek için It Gets Better Project ile çalıştı.”

Bu Riot Games için büyük bir adım, bu adımı hissettirmek için kutlamaları oyunlarına da getiriyorlar. Riot’un oyunlarının her birinde, oyuncular için farklı bir kutlama şekli sağlanacak. League of Legends ve Teamfight Tactics için, oyuncular farklı cinsellikleri temsil etmek adına yeni eklenecek olan çeşitli poro simgeleri kullanabilirler. Buna benzer olarak şampiyonlar, hareket sırasında özel animasyonlara sahip olacaklar. Ek olarak Legends of Runetarra oyuncuları da yeni emote ve muhafızlarını ücretsiz alabilecekler.

Riot Games, LGBTQIA+ topluluğunun geçmişteki kabul sorunları ile başa çıkmasına destek oldu ancak bu yıl temsil edildiklerini hissettirmek için her zamankinden daha fazla uğraşıyor.

Exit mobile version