Riot Games MENA, Intel Ve Logitech İle Ortaklık Kurdu

Riot Games’in son dönemde Valorant için yaptığı yatırımlar ve attığı adımlar artık herkes tarafından pür dikkat takip ediliyor. Geçtiğimiz yıl yakaladığı çıkışı ve ivmeyi giderek arttırmayı hedefleyen firma, bu kez Intel ve Logitech ile masaya oturdu. Valorant Esports odağında yapılan görüşmeler sonucunda iki büyük donanım markasıyla Riot Games MENA arasında bir ortaklık anlaşmasına imza atıldığı duyuruldu.

Bu ortaklığın 2021 yılındaki yarı profesyonel rekabetçi Valorant etkinliği amacıyla kurulduğu gelen bilgiler arasında. Bu etkinlikle birlikte MENA takımları uluslararası rekabette kendine yer bulma şansı yakalayacaklar. Riot Games özellikle MENA bölgesine son dönemde verdiği ağırlıkla takipçilerinden takdir topluyor. Bölgedeki rekabetçi ekosisteme verdiği destek ve yaptığı katkılarla özellikle oyuncuların hem bu kritik dönemde espora tutunabilmeleri, hem de yeni yeteneklerin bölgede yetişmesi gibi konularda Valorant’ın her türlü oyuncuya imkan sağladığı aşikar. League of Legends ve Valorant için yapılan etkinliklerin yanı sıra, yakın zamanda Strike Arabia Championship etkinliği de Valorant için duyuruldu.

Intel ve Logitech için de Riot Games aslında çok yeni bir ortak sayılmaz. Geçmişte de birlikte çalışmakta olan bu markalar, böyle yeni inisiyatiflerle birlikte bağlarını güçlendirirlerken ekosisteme de oldukça büyük katkılar sağlayarak oyunculara desteklerini gösteriyorlar. Riot Games’in açıklamasına göre sekiz finalist Strike Arabia League’e çıkmaya hak kazanacak. Bu etkinlik, Riot Games MENA’nın Nexus Arabia 2019‘dan sonra bölgede düzenleyeceği ikinci LAN etkinliği olacak. Şampiyon olan takım doğrudan EMEA Last Chance Qualifiers etkinliğine yükselerek Valorant Champions yolunda şans arayacak.

Ek olarak, Riot Games’ten gelen bir duyuruda Filistin’in de bölgede gelecekte düzenlenecek olan turnuvalarda katılım gösterme hakkına kavuştuğu bildirildi. Bu da bölgeden yeni yeteneklerin yükselmesi anlamına geliyor.

Exit mobile version