Riot Games, Valorant Replay Sistemi Geleceğini Doğruladı

Artık Valorant espor sahnesinde kendini kanıtlamış oyunlardan biri olarak anılıyor. Kısa sürede yakaladığı oyuncu kitlesi ve yapılan geniş çaplı turnuvalarla bu durum iyiden iyiye kendini gösteriyor. Ancak yıllar içerisinde artan hile sorunları Valorant’a da çabucak sirayet etmiş durumda. Diğer birçok rekabet bazlı oyunda olduğu gibi Valorant da hilecilerden payına düşeni alıyor. Hal böyle olunca, oyuncuların talepleri de hile koruma yöntemleri üzerinde yoğunlaşıyor.

Konunun bir diğer yüzü ise maçların tekrar serbest şekilde izlenebilmesini sağlayacak olan replay sistemleri. Birçok oyunun aslında hakkını tam anlamıyla veremediği bir konu olan replay, hile tespit konusunda sıkça başvurulan yöntemlerden biri. Oyuncular zaman zaman karşılarında yetenekli ve başarılı bir oyuncu olduğunda yapılan hamlelerin hileli olup olmadığını anlık olarak kestiremeyebiliyorlar. Bazen çok küçük detayları ustaca yakalayan oyuncular akıl dolu hamleler yapabiliyor. Aynı şekilde el becerileri üst seviyede olan oyuncular inanması güç skorlara imza atabiliyorlar. Bunların oyuncular tarafında tekrar incelenebilmesi hem oyunun güvenilirliği, hem rapor sisteminin daha temiz kullanılması, hem de espor tarafında şeffaflık sağlamak açısından büyük önem taşıyor.

Riot Games Ne Diyor?

Riot Games de durumun farkında ve oyuncuların bir süredir yoğunlaştırdığı replay sistemi taleplerini dikkate alıyorlar. Nihayet dün itibariyle düzenli olarak yaptıkları blog duyurularında sıkça gelen “Replay sisteminden haber var mı?” sorusuna cevap veren yapımcılar, oyunun hayranlarını sevindirdi. Verilen cevap şu şekilde.

Valorant replay sistemiyle bağlantılı olan birçok dahili ekiple iletişimimiz devam ediyor. Şimdilik bir şey paylaşmamız mümkün değil, ancak erken safhada yürümekte olan bu diyaloglar olumlu ve çok yakında sizlere de bir güncelleme ile geri döneceğiz.

-Brandon Wang

Sonuç olarak, Riot Games’in takipçilerini dinleme konusunda başarılı olduğunu League of Legends zamanlarından bu yana biliyoruz. Valorant’ta da bu durumun ciddiyetini bozmadan ilerlemeleri gelecek açısından umut verici. Umuyoruz ki Valorant’a gelmesi beklenen replay sistemi bugüne kadar gördüklerimizden daha başarılı olur ve diğer oyunlara da örnek teşkil eder.

Exit mobile version