Riot Games, yenilenen Intel Arabian Cup için Intel ile ortak oldu

Oyun yayıncısı Riot Games, bu yılki Intel Arabian Cup‘ı (IAC) yenilemek için çok uluslu teknoloji şirketi Intel ile ortaklık kurdu. Anlaşmanın bir parçası olarak, IAC, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde yetenek geliştirmeye yönelik devam eden çabaların bir parçası olarak 130.000 $ (~ 100.000 £) ödül havuzuna sahip olacak.

Açıklamaya göre, yenilenen IAC, Riot Games’in popüler oyunları League of Legends, VALORANT ve League of Legends: Wild Rift için ilk kez ayrı yarışmalar içerecek. IAC’nin üçüncü sürümünün lansmanını kutlamak için Riot Games ve Intel, Riot Games MENA Yayıncılık Başkanı Karim Hachani, Intel Müşteri Bilgi İşlem Grubu – Oyun ve E-spor Segmenti Genel Müdürü Marcus Kennedy ve Intel’in Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölge Tüketici Direktörü Ali Rıza Küçük gibi önemli üst düzey yetkililerin katıldığı sanal bir basın toplantısı düzenledi.

Kennedy, Intel’in yeni ARC grafik işlemci birimleri ve 12. Nesil işlemcisi hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı. Uzun zamandır bu yana Intel ile birlikte olan Küçük, IAC’yi desteklemenin şirketin oyun ortamını geliştirmeye yönelik devam eden çabalarının bir parçası olduğunu ve Riot Games ile ortaklığının yerel yetenekleri beslemek için çok önemli olduğunu söyledi.

IAC ayrıca toplam 30.000 $ (~23.000 £) ödül fonu olan IAC Playground amatör turnuvasını da içerecek. IAC Playground, üç farklı alt bölgede ayrı ayrı düzenlenecek: GCC ve Irak, Levant ve Mısır ve Kuzey Afrika.

Exit mobile version