RLCS X European Championship Detayları

Psyonix’in uzun zamandır ciddi bir kitleye sahip olan oyunu Rocket League, adım adım RLCS Season X sonuna doğru yaklaşıyor. Espor denildiğinde alışılageldik isimlerden sıyrılmakla birlikte özellikle yıllar içerisinde gösterdiği stabil seyriyle dikkat çeken Rocket League, Avrupa Şampiyonası ile yine sevenlerini heyecanlandırıyor.

10 ay süren bu heyecan dolu sezonun sonuna yaklaşılırken artık nefesler tutulmuş durumda. Avrupa’nın en iyi takımlarının büyük ödüle doğru adım adım gaza bastığı günlerde biz de sizlere bu nefis etkinliğin detaylarını bir kez daha hatırlatmak istedik. RLCS X Europe Championship’te bölgenin en iyi 6 takımı bulunacak. Bu takımların listesini seed ve RLCS X puanlarına göre sıralaması ile birlikte kısaca görelim.

RLCS X European Championship Formatı

RLCS X European Championship toplamda 6 takım olduğu için doğrudan Playoff fikstürü ile başlayacak. Son iki takım alt seride mücadeleye başlarken 3. ve 4. sıradaki takımlar üst seride mücadeleye dahil olacaklar. Üst seride kaybeden takım, alt seride kazanan takımla karşılaşacak. Bir sonraki adımda ise yarı final için 1. ve 2. sıradaki takımlar sahaya çıkacaklar. Üst serinin ilk maçının kazananı bir takımla, ardından alt seri galibiyle yapılan maçın kazananı diğer takımla yarı finalde karşılaşacak. Son olarak ise tabii ki büyük final var. Alt seri ve üst seri karşılaşmaları Bo5 üzerinden oynanırken yarı final ve büyük final karşılaşmaları Bo7 olacak.

Kaynak: Psyonix

Etkinlik Takvimi Ve Ödül Havuzu

RLCS X Europe Championship için genel takvim çerçevesi 15 Haziran 2021 – 20 Haziran 2021 aralığında. Açılışı alt seri ve üst seri başlangıcı maçlarıyla 15 Haziran’da yapacak olan şampiyona, ertesi gün yarı finale gidecek olan ikinci takımı belirleyecek. Yarı final maçları ayrı ayrı 17 Haziran ve 18 Haziran’da oynanacak. Büyük final ise 1 günlük aradan sonra 20 Haziran’da ekranlarda olacak. Etkinliğin ödül havuzu toplam $100,000 değerinde. Ödül dağılımı ise henüz açıklanmış değil.

Etkinliği takip etmek isteyen oyun severler, Rocket League’in resmi Twitch kanalından bu heyecan fırtınası için yerlerini alabilirler.

Exit mobile version