Rocket League, en büyük espor oyunu olma yolunda

Rocket League, Epic games’in hamlelerine bakılacak olursa en büyük espor oyunu olma yolunda ilerliyor.

2020’de Epic Games’in satın aldığı ve oynaması ücretsiz hâle getirdiği Rocket League, en büyük espor oyunlarından biri olma yönünde stratejiler izlenerek geliştiriliyor.

Rocket League, çıktığı günden bu yana giderek daha da büyük bir oyun hâline geldi. Özellikle oyunun Epic Games tarafından alınarak ücretsiz yapılması, oyuncu sayısını ve bununla birlikte hitap ettiği kitleyi de büyük ölçüde artırdı. Böylece Epic’in futbol oyunu, espor sahnesindeki önemini de giderek artırmış oldu.

Bu hamle, Epic Games’in oyunu espor sahnesinde getirmek istediği konumu oldukça iyi bir şekilde destekliyor. Psyonix’in yardımıyla Epic Games, Rocket League’i espor başlıkları arasında zirveye taşıyabilecek güçte. Oyunun ücretsiz oynanabilir olması da bu büyük planın ilk adımı.

Oyunun ücretsiz oynanabilir olmasıyla birlikte Rocket League, büyük bir oyuncu dalgası karşıladı. Oyunu oynamak için satın almak zorunda olmamakla birlikte anlık oyuncu sayısı ortalama 900,000 olan Rocket League, 2 milyon anlık oyuncuya ulaştı. Oyun konseptinin dışarıdan bakıldığında basitçe ‘araba futbolu’ olması da pek çok kişiyi en azından oyuna bir şans vererek denemeye itti.

Ancak elbette Epic Games’in oyunu herkes için ücretsiz yapmaktaki amacı oyuncuların mutluluğundan mutlu olmak değil. Psyonix’in geliştridiği futbol oyunu, ulaşabildiği kadar geniş bir kitleye ulaşarak dünyanın en büyük espor oyunlarından biri olması. Bunun için ana akım medya kanalları da aktif olarak kullanılıyor. RLCS ve  diğer Psyonix Community etkinliklerinin BBC ve ESPN gibi televizyon kanallarında yayınlandığını biliyoruz. Böyle bir şeyin önünü açan ise oyunun izleyen ve oyun hakkında hiçbir şey bilmeyen biri tarafından bile anlaşılabilecek bir yapıya sahip olması.

Olimpiyat Oyunlarında da yer alacak olan Rocket League, Tokyo Games’te oynanacak oyunlar listesinde. Bu da yine ana akım medyada daha geniş bir kitleye ulaşacakları anlamına geliyor. Turnuva sistemini revize etmek gibi konular üstünde de çalışan Epic Games, tek kişi oynanabildiği gibi çevrimiçi çok kişili de oynanabilen futbbol oyunu Rocket League’i dünyanın en büyük epsor oyunu hâline getirmek için elinden geleni yapıyor.

Exit mobile version