Rus Oyuncular IEM Katowice 2023 Etkinliğine Katılabilir

Yakın zamanda Polonya hükümetinin Rusya bölgesinden girişlere büyük oranda engel getirmesinin bir sonucu olarak espor camiasında da 31 Ocak 2023 tarihinde başlaması beklenen IEM Katowice etkinliğine katılma ihtimali bulunan Rus oyuncular soru işaretleri yarattı. İlk etapta yine katılım sorunları yaşanacak gibi görünse de, HLTV.org tarafından duyurulan haberde ESL’in bu konuda iyimser olduğuna dikkat çekildi.

Verilen bilgilerde hukuki anlamda doğrudan katı bir engel bulunmadığı ve her ne kadar Rusya bölgesinden gelen doğrudan uçuşların Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya’nın ortak kararıyla iptal edileceği belirtilse de farklı Avrupa Birliği ülkelerinden girişlerin halen mümkün olduğu ifade ediliyor. Ayrıca daha önce alınmış vizelerin geçerliliği sürüyorsa vize sahiplerinin sorun yaşamadan Polonya’ya giriş yapabilmesi bekleniyor.

Şimdilik bu durumun mümkün olması ise Avrupa Birliği ülkelerinin bir bütün olarak Rusya’ya karşı seyahat engeline olumlu bakmamasından kaynaklanıyor. Şayet Avrupa Birliği bu şekilde bir karar çıkartırsa, gelecekte Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal espor da dahil olmak üzere sayısız endüstriyi ciddi biçimde etkileyebilir. IEM Katowice 2023 etkinliğine katılımı riske girebilecek takımlar arasında ilk akla gelenler Outsiders, Natus Vincere, Cloud9, Spirit ve G2.

Exit mobile version