Sangal Esports İçin Zorlu Hafta Sonu Başlıyor

Bu haftanın başında tüm espor tutkunlarının heyecanla takip ettiği IEM Rio Major RMR etkinlikleri başladı ve 4 takımlı Asya grubu hariç 16’şar takımlı gruplarda her bölgeden ekipler bu dev etkinlikte ana sahnede olabilmek için mücadele ettiler. Adım adım sona gelinen bu etkinlikte Avrupa bölgesi A Grubu‘ndaki temsilcimiz Eternal Fire dün itibariyle maalesef fnatic karşısındaki ölüm kalım mücadelesini kazanamadı ve etkinliğe veda etti.

Bu hafta sonu itibariyle yola devam eden Sangal Esports için hem IEM Rio Major cephesinde, hem de yaklaşık 3 haftadır süren ESEA Advanced Season 42 mücadelesinde çok kritik maçlar birbiri ardına geliyor. IEM Rio Major Europe RMR B Grubu’nda temsilcimizin 1-2 round’unda (Swiss Round 4) rakibi Illuminar oldu. Bugün TSİ 15.30‘da oynanacak karşılaşmada eğer Sangal Esports mağlup olursa IEM Rio Major hayali sona erecek. Galibiyet durumunda ise 2-2 round’u (Swiss Round 5) için Pazar günü son bir karşılaşma daha olacak. Olası 2-2 karşılaşmasında potansiyel rakiplerimiz Vitality, OG, MOUZ, Outsiders, Monte, HEET, Falcons ve K23 şeklinde (Swiss Format kuralları gereği Heroic ve BIG daha önce oynadığımız için tekrar rakibimiz olamıyor). Bu son maçın skoru, ilk 8 itibariyle IEM Rio Major 2022 Challengers Stage mücadelesine katılıp katılamayacağımızı belirleyecek. Eğer Sangal Esports bu zorlu sınavı geçerse, 31 Ekim tarihinde ekranlarımız başında bambaşka bir heyecan fırtınasına tanık olacağız.

Öte yandan ESEA Advanced Season 42 için Playoff mücadelesinde finale kalmayı başaran Sangal Esports, büyük final için üst seri finalinde 0-2 mağlup olduğu PALOMA ekibinden rövanşı ve ESL Challenger League S43 biletini almak için sahada olacak. Bo5 üzerinden oynanacak olan maçta PALOMA ekibi üst seriden geldiği için maça 1-0 önde başlayacak. ESL Challenger League S42 Relegation katılımını halihazırda garantileyen temsilcimiz, final maçına Aurora‘yı 2-0 yenerek çıkmıştı. Aurora, IEM Rio Major Europe RMR A Grubu mücadelesinde de ilk elenen iki takımdan biri olmuş ve aradığını bulamamıştı. 9 Ekim Pazar günü TSİ 21.30‘da oynanacak olan final mücadelesi, bu hafta sonu izleyeceğimiz zorlu maratonun son maçı olacak. Şayet Sangal Esports finalde kaybederse, bir sonraki adım olan ESL Challenger League S42 Relegation mücadelesi 12 Ekim’de başlayacak ve temsilcimiz katılan 8 takım arasından ilk 4 takım arasına girerek ESL Challenger League S43 biletine ulaşmaya çalışacak.

Tüm bu maçların ardından gözler 19 Ekim tarihinde başlayacak olan ve yine temsilcilerimiz Sangal Esports ile Eternal Fire‘ın katılacağı BLAST Premier Fall Showdown 2022 Europe mücadelesinde olacak. Büyük final mücadelesine kadar hiçbir olasılıkta karşılaşmayacak olan temsilcilerimiz, 8 takım arasında mutlu sona ulaşarak şampiyonun kazanacağı BLAST Premier Fall Final 2022 biletine erişmek için ter dökecekler. Sangal Esports’a önlerindeki kritik süreçte başarılar diliyoruz.

Vurduğunuz headshot olsun!

Exit mobile version