Sangal Esports, IEM Rio Major Biletini Son Anda Kaçırdı

Dün Illuminar karşısında galip gelerek IEM Road To Rio Europe RMR gruplarında 2-2 skora ulaşan Sangal Esports, bugün öğleden sonra ölüm kalım maçı için MOUZ ile eşleşti. Kıran kırana geçen maçta son ana kadar heyecan doruktaydı. Galibiyete çok yakın olan Sangal, maalesef çok küçük farklarla rakibine mağlup oldu ve Major şansını kaybetti.

Inferno, Vertigo ve Ancient haritalarında oynanan karşılaşmada maç oldukça çekişmeli başladı. Inferno’da ilk yarıyı 8-7 önde kapatan Sangal, ikinci yarıda 14-9’a kadar açtığı farkı koruyamayınca maç uzatmaya gitti. Uzatmalarda rakibin baskısını kıramayan temsilcimiz ilk haritayı böylece elinden kaçırmış oldu. Vertigo’da ise bu mağlubiyetin hırsını çıkarırcasına 11-3’e kadar farkı açan Sangal, haritayı 16-9 ile hanesine yazdırdı ve karar haritasına geçildi. Ancient’ta hücumda beklendiği kadar etkin olamayan Sangal, 5-10 geride kapattığı ilk yarının ardından savunmada 6-13’e kadar düştükten sonra 12-14’e hızlı geldi. Ancak rakip MOUZ tekrar kontrolü ele geçirdi ve son 2 round’u alarak maça noktayı koydu. Böylece Eternal Fire‘dan sonra Sangal da çok kritik bir çizgide Major şansını kaçırmış oldu.

Biz bu satırları yazarken Sangal Esports, ESEA Advanced S42 finalinde PALOMA ile karşılaşmaya hazırlanıyor. Rakibin üst seri avantajıyla 1-0 önde başlayacağı karşılaşmada galip gelen takım doğrudan ESL Challenger League S43 biletini alacak. Mağlup olan taraf ise ESL Challenger League S42 Relegation mücadelesinde şans arayacak. Sangal Esports’a bu kritik maçta başarılar diliyoruz.

Exit mobile version