Sangal Esports, PGL Major Antwerp’te Ölüm Kalım Maçında

PGL Major Antwerp heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz günlerde oynanan PGL Major Antwerp Europe RMR A Grubu karşılaşmalarında ilk temsilcimiz Eternal Fire, zorlu bir serinin ardından 3-2’lik sonuçla PGL Major Antwerp Challengers Stage biletini almayı başardı. Dün başlayan PGL Major Antwerp Europe RMR B Grubu karşılaşmalarında ise ikinci temsilcimiz Sangal Esports sahaya çıktı.

Ancak Sangal Esports ilk dakikadan beri oldukça zorlu şartlarla karşılaştı. Önce takım oyuncularından Caner “Soulfly” Kesici’nin vize sorunu yaşaması ve onun yerine koç Tugay “TuGuX” Keskin’in oyuncu olarak takıma dahil olması, ardından dünyanın 3. ve 4. en iyi takımları olan Players (Gambit Esports) ve G2 Esports ile eşleşmelerin gelmesi beklenenden daha zor bir Major yolculuğu göreceğimizi garantiledi.

Yine de sahada oyunundan ve motivasyonundan taviz vermeyen bir Sangal Esports izledik. TuGuX’un beklenenin çok üzerinde bir performans göstermesinin yanında genç oyuncuların da karşılarındaki dünya devlerine karşı varıyla yoğuyla oynaması sayesinde Players karşısında 0-11’den 7-12’ye gelen bir açılış maçı oldu. Overpass haritasında 7-16 mağlubiyetle sonuçlanan ilk maçın ardından rakip G2 Esports idi. Bu maçta çok daha hırçın ve baskın bir Inferno açılışı ile sahaya çıkan Sangal, ilk yarıyı 8-7 önde kapatarak herkesi galibiyet için umutlandırdı. Ancak ikinci yarıda bu baskıyı koruyamayan ekip, 10-16 mağlup olarak şansını son maça bıraktı.

Bugün saat 14.30’da oynanacak olan ölüm kalım maçında Sangal Esports’un rakibi ASG oldu. Grubun en zayıf ekiplerinden olarak görülen ASG karşısında dünkü mücadelenin motivasyonuyla galibiyet beklentisi yüksek. Umuyoruz ki bu maçla beraber Sangal Esports istediği momentumu yakalar ve başlangıçta karşılaşılan talihsizliklerin ardından Major sahnesine ikinci Türk takımı olarak çıkmayı başarır.

Exit mobile version