Sangal Esports ve Eternal Fire Avrupa RMR Mücadelesinde

Dün gece Türk CSGO sahnesinde çifte sevinç yaşandı. IEM Rio Major Europe RMR Open Qualifier #3 etkinliğinde Avrupa RMR gruplarına çıkabilmek için tekrar sahada olan iki temsilcimiz Sangal Esports ve Eternal Fire, uzun bir gecenin ardından arka arkaya son 4’e kalmayı başararak CSGO hayranlarına büyük gurur yaşattılar. Temsilcilerimiz bugün oynanacak olan son 4 maçlarında eğer ilk karşılaşmalarını kazanırlarsa, fikstürdeki 668 takımın arasındaki iki Türk takımı olarak büyük final oynama başarısına erişebilecekler.

Perdeyi Açan Sangal Esports Oldu

Gecenin ilk sevinci Sangal Esports‘tan geldi. Son 64 mücadelesine Iron Branch karşısında aldığı 22-19’luk zorlu galibiyetle başlayan Sangal, ardından Sashi Esport‘u 16-7 ile nispeten kolay geçti ve bir sonraki rakibi olan Budapest Five karşısında sahaya moralli çıktı. Bu moralin etkisini ilk yarıyı 14-1 üstünlükle kapatmalarından gördüğümüz Sangal Esports, ikinci yarıda bir süre rakibinin ısrarlı direnişini kıramasa da maçı 16-9’da kapatmayı başardı. Bu noktadan sonra herkes rakibin kim olacağını beklemeye başladı. Olası iki rakip Nemiga Esports ve Entropiq idi, ve korkulan oldu. Entropiq son virajda karşımızda olacaktı.

Artık Bo3 serilerine geçildi ve gecenin son maçı takımların hem yorgunluk, hem de stres altındaki performansını gösterebilmeleri anlamından oldukça önemliydi. Temsilcimiz ilk harita Inferno‘da ilk yarıyı 13-2 kapattıktan sonra ikinci yarıda da 15-2’ye maçı taşıdı ve rahat bir nefes aldı. Ardından 5 round kaybetseler de, çok fazla uzatmadan 16-7 skorla ilk haritayı hanesine yazdıran Sangal Esports bir nebze olsun stresi üzerinden attı. Ancak ikinci harita Mirage hiç kolay olmadı. Başa baş geçen mücadeleye ilk adımı Entropiq önde atsa da Sangal Esports hızlı bir cevap vererek 5-5’te kilitlenen maçı 10-5 üstünlüğe taşıdı ve yine ilk yarıda nispeten rahat bir skora erişti. Bu rahatlık maalesef uzun sürmedi ve ikinci yarının ilk 5 round’unu kazanan Entropiq, henüz maçın bitmediğini çok seri şekilde hepimize hissettirdi. Bu andan sonra oldukça kıran kırana geçen karşılaşma, son round’a kadar dayandı ve Sangal Esports 15-14 üstünlüğü bir adım daha ileriye taşıyamayarak uzatmalara razı oldu. Bu kez rakibinin baskısını güçlü karşılayan temsilcimiz, 19-17’ye uzanarak gecenin ilk sevincini yaşattı ve tüm taraftarlar sosyal medyada adeta sevinçten deliye döndü.

Sıra Eternal Fire’da

Bu büyük sevincin ardından artık tüm gözler Eternal Fire maçına çevrildi. Son 64 maratonuna ILLYRIANS karşısında aldıkları 16-5 üstünlükle hızlı başlayan temsilcimiz, EYEBALLERS karşısında da 16-6 skorlu galibiyetle bu başarının sürpriz olmadığını gösterdi. Ardından nispeten tehlikeli sayılabilecek GamerLegion ile kozlarını paylaşan Eternal Fire, biraz zorlanarak da olsa 16-13 önde kapattığı karşılaşmadan sonra RMR öncesi son viraja birlikte gireceği rakibini beklemeye başladı. Rakip, Team Finest’ı 16-14 yenmeyi başaran ECSTATIC idi.

İlk harita Vertigo herkesin yüreğini ağzına getiren bir mücadeleye sahne oldu. Önce Eternal Fire’ın, ardından ECSTATIC’in inanılmaz baskılı oynadığı haritada iki uzatma gördük. Ancak herkesin ağzında tek bir söz vardı, “paz farkı”. Rakibin oyununu net şekilde karşılayan usta oyuncu, takımını bu zorlu maçtan galibiyetle çıkaramasa da çok daha ağır bir yenilgiye engel oldu. Haritayı 19-22 kaybeden Eternal Fire, ikinci harita Dust2‘ye biraz moralsiz gitse de bu mağlubiyeti kısa sürede hırsa çevirecekti.

Dust2 başladığında yine “vatan toprağı” totemi kendini gösterdi ve az önce uzatmaları ucundan kaybeden taraf Eternal Fire değilmiş gibi çılgınca vuran bir beşli izledik. 12-3 gibi ezici bir üstünlüğe çok seri ulaşan temsilcimiz, ikinci yarıda geleneği bozmadı ve yürekleri ağza getirdi. ECSTATIC ekibinin çabasıyla 13-10’a kadar daralan skor farkı, nihayet Eternal Fire’ın ipleri eline almasıyla daha tehlikeli hale gelmeden 16-11 ile durduruldu.

Son harita Nuke için beklentiler çok karışıktı. Her şeyin olabileceği bir noktaya evrilen bu maçın sonucunu kimse kestiremiyordu. Ancak korkulan olmadı ve Eternal Fire geriden geldiği bu karşılaşmaya var gücüyle asılarak tekrar 12-3’lük bir ilk yarı skoruna erişti. Takımdaki herkesin adeta aim training gibi vurup geçtiği mücadelede rakibin oyundan düştüğü çok açıktı. İkinci yarıda bu kez bizleri korkutmayan Eternal Fire, aynı hızla skorları topladı ve oyundan düşen rakibini 16-3 ile Son Şans Elemeleri’ne yollayarak Sangal Esports‘un yaşattığı sevincin üzerine ikinci katı çıktı.

Büyük Finalde İki Türk Takımı Mı?

Bugün itibariyle oynanacak olan IEM Rio Major Europe RMR Open Qualifier #3 Yarı Final maçlarında tüm Türk espor tutkunlarının aklında bir tek soru var: “Büyük Final maçı Sangal Esports ile Eternal Fire arasında oynanır mı?”. Elemelere fikstürün ters köşelerinden başlayan iki temsilcimiz, maçları sırasında birbirleriyle karşılaşma imkanları olmadığından ötürü Büyük Final kapısına birlikte dayanmayı başardılar. Bugünün ilk maçlarını galibiyetle tamamlamayı başarırlarsa gerçekten de Büyük Final maçı Türk espor sahnesi için bir şölene dönüşebilir. TSİ 19.00‘da başlayacak olan maçları Eternal Fire ekibi FANTASY ile oynayacak. Sangal Esports ise aynı saatlerde sahada B8 ile karşılaşacak. İlk iki Açık Eleme maratonunda bileklerinin hakkıyla yakaladıkları büyük şansları ucundan kaçıran iki Türk takımını finalde görmeyi umuyoruz. İki temsilcimize de bol şanslar!

Exit mobile version