Sangal Esports’tan Müthiş BIG Galibiyeti!

BLAST Premier Fall Showdown Europe etkinliğinde dün ilk karşılaşmalar oynanmış ve Türk CSGO tutkunlarının sıkı takibinde olan iki takımdan Eternal Fire, Astralis karşısında tüm çabalarına rağmen sahadan 1-2 mağlup ayrılmıştı. Bu akşam itibariyle ise etkinliğin ikinci gününde BIG karşısında yarı final bileti için sahaya çıkan Sangal Esports‘u izledik.

Yakın zamanda IEM Rio Major Europe RMR gruplarında karşılaşan iki takımın mücadelesinde Sangal Esports, beklenmedik bir farkla yenilerek sahadan 3-16 mağlup ayrılmıştı. 4 Ekim tarihinde oynanan bu maçın ardından takımların yolu bugün bir başka önemli etkinlikte kesişti. Bu kez Bo3 formatında oynanan maçta haritalar sırasıyla Dust2, Inferno ve Vertigo şeklindeydi. İlk haritada BIG ekibi özellikle ilk yarıda oldukça baskılı bir hücum oyunu sergiledi ve Sangal Esports da önemli fırsatları elinden kaçırınca ilk yarısı 9-6 biten haritada 16-11’lik bir BIG galibiyeti gördük. Özellikle syrsoN‘ın bireysel performansı bu galibiyette çok büyük pay sahibiydi. Inferno’da ise sahada çok farklı bir Sangal Esports vardı ve zaman zaman gelen hatalara rağmen 10-5 önde bitirdiğimiz ilk yarının ardından savunmada da çok etkili oyunlara imza atan beşli 16-9 ile skora denge getirmeyi başardı.

Karar haritası Vertigo ise tam bir heyecan fırtınasıydı. İlk yarıda savunma tarafında oynayan BIG, başta bocalasa da toparlanarak 9-6’ya kadar farkı açmayı başardı. İkinci yarıda pistol round zaferiyle beraber önemli bir ivme yakalayan Alman devi, 15-10’a getirdiği maçta beklenmedik bir şekilde kontrolü kaybetti ve Sangal Esports maçı uzatmaya götürmeyi başardı. Kıran kırana geçen uzatmada ise Sangal Esports rakibe şans tanımayarak 19-16 galip geldi ve Türk CSGO taraftarlarını sevince boğdu. BIG ise bu mağlubiyetle birlikte bu seneki BLAST Premier serisinin dışında kaldı.

Bu noktadan sonra sırada dakikalar içerisinde başlayacak olan Heroic ve ECSTATIC arasındaki maç var. Bu maçın galibi, yarı finalde Sangal Esports ile eşleşerek büyük final bileti için sahaya çıkmaya hak kazanacak. Sangal Esports’un yarı final mücadelesi ise 22 Ekim Cumartesi günü TSİ 17.30’da başlayacak. Bu müthiş galibiyet için Sangal Esports’u tebrik ediyor ve yarı finalde kendilerine başarılar diliyoruz.

Exit mobile version