Sarvem Esports ile PGS2 öncesi özel röportaj

Sarvem Esports ile PGS2 öncesi özel röportaj

PGS2’de ülkemizi temsil edecek Sarvem Esports ile PGS2 öncesinde kısa bir röportaj yaptık. Sarvem Esports’un kaptanı Furkan “BARON” Karadeniz ve Sarvem Esports’un sahibi Emrah “Uhemar” Arvasi ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, takımın gelecek planları, PGS2 heyecanını ve son PROTALITY şampiyonluklarından bahsettik. İyi okumalar!

Furkan “BARON” Karadeniz

PGS2 EMEA Elemeleri’ne MEA Elemelerinin son lobisinde 3. olarak katıldınız. Sonuçlar ilk kesinleştiğinde Lower Bracket hakkında düşünceniz neydi?

BARON: Güçlü rakiplerimiz vardı fakat oyunu hakkında bilgi sahibi olmadığımız hiçbir takım yoktu. O yüzden geniş çaplı bir hazırlanma sürecinden ziyade kısa bir genel değerlendirme ile birlikte finale çıkacağımıza kesin gözüyle bakıyorduk ve o mentalite ile oynadık.

Lower Bracket lobisinde son maça girerken lider bitirmeyi kafaya koymuş muydunuz? Bunun için özel bir şey yaptınız mı?

BARON: Herhangi bir ekstra avantajı olmasa bile bizim genel amacımız oynadığımız lower bracket aşamasını birinci olarak bitirmek ve finallere bu psikoloji ile hazırlanmaktı, son maç için özel bir şey yapmadık oyunumuzu taktiklerimiz ve oyun anlayışımız üzerinden oynamaya devam ettik

Bugünden dönüp bakınca çok kritik bir aşamadan başarıya ulaşan bir yolculuk görebiliyoruz. Sizce Lower Bracket, analizlere çalışmak adına doğru kullanılırsa ciddi bir avantaj sunuyor mu?

BARON: Elbette her aşamanın analizinin önemli olduğu gibi Lower Bracket aşamasının analizi bizim için çok değerli, rakiplerimizin oyun anlayışını neler yapabileceğini hangi duruma nasıl bir tepki vereceğini öngörebiliyoruz bunları doğru kullanabildiğimiz ve uyarlayabildiğimiz sürece bir adım önde olabiliyoruz, finale çıkamayan takımların neden çıkamadığının analizini yapmak bile bazı yerlerde çıkabilen takımların analizlerine göre daha faydalı olabiliyor.

Sarvem Esports’un bir başarı yakalaması bizi şaşırtmıyor. PROTALITY Season 6 şampiyonluğu ile oyun anlayışınızda neler değişti? Şampiyonluk ile başlayan bu kazanan takım profilini uzun süre görebilmemiz için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

BARON: Bildiğiniz üzere biz alan odaklı oynayan bir takımız ve sürekli bunu nasıl daha iyi yapabileceğimiz üzerine eksik olan her şeyi bulup düzeltip geliştirme odaklı çalışmalara devam ediyoruz, uzun vade için bu profili görmeniz ve görebilmemiz için uzun süredir çalışıyoruz ve tabii başarımızın sürdürülebilir olması için disiplini bozmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz sezon sonu düzenlenecek olan dünya şampiyonasına (PGC) katılmak.

PGS2’deki en zorlu rakibiniz sizce kim olacak?

BARON: Sarvem Esports olarak her zaman olduğu gibi asıl rakibi kendimiz olarak görmeye devam edeceğiz. Şampiyon oldukları taktirde şaşırmayacağım iki takım var bu takımlar: Twisted Minds ve Danawa E-Sports.

Emrah “Uhemar” Arvasi

Shilla transferinin takıma oldukça olumlu bir etki yarattığını söylemek mümkün. Bu dörtlünün uyumunu tahmin mi ettiniz yoksa takımın adaptasyonunun bir başarısı mı?

Uhemar: Diğer 3 oyuncumuzun kalitesini tartışmaya gerek yok, transfer yapacaksak en az onların kalitesinde bir oyuncu transfer etmemiz gerekirdi. Shilla bu kalitede bir oyuncu, uyum problemi yaşamayacağını öngörebiliyor ve çok çalışkan olduğunu biliyorduk. Ancak kısa sürede gerçekleşen takım adaptasyonunun başarısı göz ardı edilemez.

Sarvem, PGS2 ile birlikte uluslararası sahnedeki en önemli sınavını verecek. Takımdan ne gibi beklentileriniz var?

Uhemar: SARVEM her turnuvada üzerine koyarak ve hedefleri büyüterek ilerliyor. PGS2’de de Riyad’a gideceğimize hem takım hem de yönetim olarak inanmıştık. Hedefimiz ilk 4 ve bu hedefi gerçekleştirebilecek bir ekibiz.

PROTALITY Season 6 şampiyonluğu öncesi ne gibi çalışmalar yaparak kendinizi bu konuma getirdiniz.

Uhemar: Çok yoğun bir antrenman ve analiz programımız var. Bu çalışmaları günlük olarak takip ediyoruz, takımdaki tüm oyuncularımız ki oyuncu seçimlerinde de bunu önemsiyoruz bu disipline sadık ve istekliler. Kısacası bu başarıların ilk etkeni çok çalışmak.

PROTALITY şampiyonluğu sonrasındaki takım olarak hedefleriniz ve başarmak istedikleriniz neler?

Uhemar: Hedeflerimiz yıl sonu düzenlenecek olan PGC 2023’e katılmak ve Türkiye’nin adından söz ettirmek.

Yıl sonu büyük şampiyona PGC 2023 için hedefleriniz nedir? Sizi orada görebilecek miyiz?

Uhemar: İmkansız değil, takımdaki her bir oyuncuma ve Genel Menajerimiz Ali Osman “Alosar” Bey’e bu anlamda itimadımız sonsuz. Öncelikli amacımız bu şampiyonaya katılmak.

Biz de bu vesile ile, Sarvem Esports’a, davetimizi kabul ettiği için teşekkür ediyor ve PGS2’de başarılar diliyoruz.

PGS2, 10-20 Ağustos tarihleri arasında Riyad, Suudi Arabistan’da buluşan 24 takımın kozlarını paylaşmasına sahne olacak. Grup Aşaması, Kaybedenler Grubu, Kazananlar Grubu ve Final Aşaması olarak dört aşamadan meydana gelecek turnuvanın 2 Milyon dolar gibi oldukça yüksek bir ödül havuzu da bulunuyor. PGS2, aynı zamanda PUBG’nin kendi etkinliklerinde yeni yeni göreceğimiz Taego ve ilk defa göreceğimiz Tanksavar ve Havan Topu gibi özel silahlara da sahip olacak. PUBG Global Championship 2023 bileti için kapışacak takımların mücadelesini, Resmi PUBG Türkiye Twitch adresinden takip edebilirsiniz.

Exit mobile version