SenpAI İle Esporda Yapay Zeka Devri

SenpAI İle Esporda Yapay Zeka Devri

Son yıllarda oyun sektörünün gelişimiyle birlikte espor pazarı da inanılmaz bir ivme kazandı. Dünya çapında en büyük markalar, spor kulüpleri ve oyun firmaları oyuncu kitlelerine ulaşmak için espor yatırımlarını oldukça önemli görüyorlar. Espor pazarının bu kadar büyümesiyle orantılı olarak tüm dünyada oyuncular sınırlarını zorlayarak ve kendilerini geliştirerek, profesyonel espor oyunculuğunu bir kariyer olarak edinmeye çalışıyor. Bunu yaparken aynı gündelik yaşantılarındaki matematik, tarih ya da coğrafya dersleri gibi özel ders ve eğitim imkanlarıyla bilgilerini, yeteneklerini ve potansiyellerini geliştiriyorlar. Bu sebeple dünya çapında yüz milyonlarca oyuncuyu kendisine çeken online koçluk hizmetleri espor sektöründe oyunculara ihtiyaç duydukları desteği vermeye başladı. SenpAI’nin yardımlarıyla oyuncular hatalarını görebiliyor, profesyonel oyuncuların videolarıyla rahatlıkla öğrenebiliyor ve oyunlarını ileri seviyeye taşıyarak rekabete dahil olabiliyorlar.

2019 yılında global espor pazarının büyüklüğünün 1.1 Milyar Dolar’ı bulduğu öne sürülüyor. Geçtiğimiz yıllarda espor pazarı önlenemez bir yükselişle teknolojinin, markaların ve gençlerin ilgi odağı olmuş durumda. Geçmişte espor ve bilgisayar oyunları sadece hobi olarak kabul edilirken artık espor endüstrisinin potansiyeli fark edildi ve gerek oyun firmaları, gerekse markaların yaptıkları yatırımlar ile rekabetçi olarak oyun oynama ve para kazanma fikri yeni bir tam zamanlı meslek halini aldı. Elektronik sporlar eğlence ve spor sektörünün geleceği olarak kabul edilmekle beraber Yapay Zeka uygulamalarının bu sektöre dahil edilmesi gelecekte yaşanacak gelişmeler ve yükselişin haberini şimdiden veriyor.

Yapay Zeka İle Oyuncuların Gelişimi

Espor pazarının en popüler oyunları, her yıl dünya çapında yapılan birbirinden büyük organizasyonlarla tüm oyuncuların ilgisini çekiyor. Bu oyunlarda başarılı olmak isteyen oyuncuların yetenek, yoğun çalışma ve hatalarından ders alma gibi engelleri aşmaları gerekiyor. Oyuncular için kendini geliştirme aşamasında yardım almak özellikle eksikliklerini ve hatalarını görmek ve bu konularda kendilerini geliştirmek için bir hayli önem taşıyor. Bu noktada Yapay Zeka teknolojisi ile oyuncu koçluğunu birleştiren, hızlı ve efektif çözümler sunan, her bir oyuncuya özel tavsiyeler veren SenpAI ile karşılaşıyoruz.

SenpAI Oyunculara İhtiyaç Duydukları Desteği Sağlıyor

SenpAI Türk mühendisler tarafından dünya çapında başarılı olmak amacıyla geliştirilen bir Yapay Zeka tabanlı espor platformudur. SenpAI, rekabetçi oyunlarda espor deneyimini artırmayı ve oyuncuların kendilerini geliştirmesini amaçlamaktadır. Oyuncular oynadıkları her oyunun ardından eksik oldukları konuları, yaptıkları yanlışları ve gelişebildikleri alanları yazılı ve videolu olarak SenpAI platformunda bulabilmektedir. SenpAI, milyonlarca profesyonel espor oyuncusunun en güncel maçlarını yapay zeka ile analiz ederek her bir kullanıcıya özelleştirilmiş önerilerde bulunmaktadır. Son teknoloji yapay zeka yöntemlerini kullanarak oluşturduğu profesyonel espor oyuncularının video içerikleri ile tüm kullanıcılarına özelleştirilmiş video rehberleri sunmaktadır. Bu sayede oyuncular ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerini nasıl geliştirebileceklerini videolar ile rahatlıkla izleyerek öğrenebilmektedirler. Şu anda League of Legends oyununda aktif olan SenpAI platformu çok yakında diğer espor oyunlarını da kapsayacaktır. Oyununu geliştirmek, rekabetçi espor arenasında yer almak, ve kendini geliştirmek isteyen her League of Legends oyuncusu SenpAI’deki kişisel koçluk hizmetine www.senpai.gg/lol/tr  adresinden ulaşabilir.

Riot Games Türkiye Direktörü Erdinç İyikul: Türk Oyuncusu Sonuç Odaklı

Exit mobile version