Six Invitational 2021 Grup Aşaması Başladı

Espor sahnesinin önemli oyunlarından Rainbow Six: Siege’in düzenlediği Six Invitational 2021’in Grup Aşaması bugün başladı. COVID-19 sebebiyle oldukça ciddi handikaplardan geçen ve gecikmeli başlayan Six Invitational 2021, oyunun espor sahnesi için oldukça önemli. Normal şartlar altında Şubat ayında düzenlenmesi beklenen etkinlik, Fransa sınırlarının kapatılması sebebiyle Mayıs ayına alındı.

Normalde Montreal’de düzenlenen bu Major offline etkinliğin bu yıl COVID-19 pandemisi sebebiyle Paris’e alınması bu anlamda biraz talihsiz sonuçlandı denilebilir. Yine de pandeminin başlangıcından bu yana düzenlenen ilk Rainbow Six: Siege etkinliği olan Six Invitational 2021, geçtiğimiz yılın bitişi olarak düzenlenen bir etkinlik ve Dünya Şampiyonası yerine geçiyor. Ancak aksilikler burada bitmiş değil. B Grubu’ndaki takımlardan ikisi, Wildcard Gaming ve Virtus.Pro, COVID-19 sebebiyle etkinliğe katılamadılar. Wildcard Gaming, Avusturalya devletinin kısıtlamaları sebebiyle ülkeden ayrılma izni alamazken Virtus.Pro’da iki oyuncunun testleri pozitif çıkınca katılmaları mümkün olmadı. Offline olduğunu belirttiğimiz bu etkinlikte seyirci bulunmuyor.

Six Invitational 2021 Formatı ve Ödüller

Grup Aşaması boyunca takımlar gruplarındaki her takımla birer kez karşılaşıyor ve maçlar Bo1 formatı üzerinden oynanıyor. Bu karşılaşmalar sonunda her iki gruptan en iyi dörder takım, Playoff aşamasına geçerek üst seriden katılım hakkı kazanıyor. Ancak normalde 5. – 8. takımlar Playoff aşamasının alt serisine katılım hakkı kazanacak iken yukarıda bahsi geçen takım eksiği sebebiyle bu kural değişikliğe uğradı. A Grubu’nda 5. – 9. takımlar Playoff’un alt serisine katılım hakkı kazanırlarken B Grubu’nda 5. – 7. takımlar bu hakkı kazanacaklar. Playoff aşaması ise 19 Mayıs – 23 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Playoff aşaması çifte eleme fikstürü üzerinden oynanacak. Buradaki maçlar büyük final hariç Bo3 formatında gerçekleşecek. Büyük final ise Bo5 formatında olacak. Üst seriden gelen finalist, bu mücadelede 1 harita avantajlı olacak. Etkinliğin ödül havuzu açılışı $500,000 ile yapıldı. Road to Six Invitational 2021 Battle Pass satışlarının %30’u bu havuza aktarılacak. Üst sınırı $3,000,000 olarak belirlenmiş olan ödül havuzu halihazırda bu sınıra ulaşmış durumda. Şampiyon takım $1,000,000 değerinde devasa bir nakit ödül kazanacak. İkinci olan takım $450,000 kazanırken üçüncü takım $240,000 kazanacak. Playoff aşamasındaki tüm takımlar sıralamalarına göre değişen ödüller alırken pandemi sebebiyle katılım gösteremeyen Wildcard Gaming ve Virtus.Pro da ayrı ayrı $30,000 alacaklar.

Son olarak etkinliği takip etmek isteyen oyunseverler, Rainbow Six’in resmi Twitch kanalından maçları izleme şansına sahipler.

Exit mobile version