Supradyn Energy PUBG Protality Series Finalinde 1. Hafta

Türkiye’nin bugüne kadar gördüğü en büyük PUBG etkinliği olan Supradyn Energy PUBG Protality Series’de büyük final heyecanı yaşanıyor. İki haftalık final serisinin ilk haftası geride kalırken puan tablosunda çok sert bir mücadele var. 50.000TL ödül havuzundan büyük dilimi alabilmek için takımlar uzanabildikleri her puanı alma peşinde. İki gün boyunca dördü Miramar, altısı Erangel olmak üzere on maç yapan takımlar şimdi ikinci haftayı bekliyorlar. Biz de hafta sonu izlediğimiz bu kıran kırana mücadelenin özetini sizler için derledik.

Finallerde 1. Gün

Supradyn Energy PUBG Protality Series’de haftalardır heyecanla beklenen finallerin ilk gününde sahada Kumiho Gaming fırtınası vardı. Etkinliğin açık eleme aşamasından bu yana izlediğimiz, katılanlar arasında belki de en agresif oyun tarzına sahip olan Kumiho Gaming, ilk gün beş maçın ikisini kazandı ve toplamda 78 puan elde etmeyi başardı. En yakın rakibi Blaze Esports’un 50 puanda kaldığı, üçüncü sıradaki Orgless’ın ise 42 puanla yakın takipte olduğu günün maçlarına kısaca bir göz atalım.

Miramar ile başlayan mücadelede ilk maça damga vuran ekip Orgless idi. 14 skor ve 2500 hasar ile sahadaki dengeleri değiştiren Orgless’ta hasar ve skor dağılımının dengeli olması dikkat çekti. Takım oyunu olarak güzel bir performans gösteren Orgless’ı 2 skorla SAV4GE ve 8 skorla FastPay Wildcats takip etti. SAV4GE alıştığımız başarılı defansif oyunlarıyla sıralamadan önemli puanlar alırken 1900 hasar çıkartan FastPay Wildcats de oyunun gidişatında önemli etki sahibiydi.

İkinci maçta skor ve hasar dağılımının daha dengeli olduğu bir mücadele seyrettik. Maçın galibi 10 skorla Blaze Esports oldu. Onları 5 skorla EX4 Frag ve 10 skorla 836 Pizza Locale takip etti. EX4 Frag, yaklaşık 1500 hasar çıkartmasına rağmen bitiriciliğe bu başarıyı yansıtamayınca son dördü paylaştığı rakiplerinin puan açısından gerisinde kaldı. Blaze Esports’tan rip9, 7 skor alarak takımının başarısında önemli pay sahibi oldu.

Erangel Geçişi Bildiğimiz Gibi

Supradyn Energy PUBG Protality Series’de artık bir klasik haline gelen Erangel geçişleri yine ortalığı karıştırdı. 12 skorla galibiyet perdesini açan Kumiho Gaming, aynı zamanda yaklaşık 2800 hasar çıkartarak maçta terör estirdi. İkinci sırada PayHesap Kütahya Esports 3 skorda kalırken üçüncü sırada Çamlıca Espor 6 skor çıkartabildi. Blaze Esports‘un oldukça şanssız olduğu ve 1900 hasara karşılık sadece 2 skor çıkartarak dördüncü olduğu bu maçta agresif oyunuyla skorları toplayan bir diğer ekip beşinci sırada 10 skorla Çarşı Esports oldu.

Dördüncü maçta zirvede adeta bir meydan savaşı yaşandı. İstatistiklerin baş döndürdüğü bu mücadeleyi de kazanan takım 10 skor ve 2800 hasarla Kumiho Gaming oldu. Blaze Esports ise bu kez aynı tatsızlığı yaşamamaya kararlı olduğunu ikinci sırada 11 skor ve 2080 hasar çıkartarak gösterdi. Defansif oyunun Supradyn Energy PUBG Protality Series’deki temsilcisi SAV4GE da 10 skor ve 1580 hasar ile üçüncü olmayı başardı.

Önceki maçın dördüncü sırasını 1 skorla sessiz sakin alan 1907 Fenerbahçe ekibi, son maçta benzer bir performansla zafere ulaşmayı başardı. 5 skorla hiç istifini bozmadan adım adım zafere giden 1907 Fenerbahçe’yi 15 skorla ortalığı yırtan Kumiho Gaming izledi. Üçüncü sırayı ise yine bitiricilik kurbanı olan, 2 skor ve yaklaşık 1000 hasar istatistiğine sahip Orgless aldı. 12 skora ulaşan PayHesap Kütahya Esports ise son dörde girildiğinde daha fazla tutunamayarak dördüncü sırada maça veda etti ancak hatırlı bir puan çıkartmayı başarmış oldu.

Finallerde 2. Gün

Supradyn Energy PUBG Protality Series’de Final Aşaması 1. Hafta 2. Gün karşılaşmalarında skor tablosunda bu kez FastPay Wildcats klasını konuşturan taraf oldu. İlk gün Kumiho Gaming’in 2 galibiyetle aldığı 78 puana FastPay Wildcats ekibi 3 galibiyet ve 71 puanla cevap verdi. Takip grubunda ise 42 puanla Orgless ve 40 puanla Çamlıca Espor vardı.

Günün ilk maçında FastPay Wildcats ekibi galibiyet perdesini yırtarcasına açtı desek yalan olmaz. 18 skorla hayli korkutucu bir başlangıç yapan ve rakiplerine net bir mesaj veren FastPay Wildcats’i 8 skorla SAV4GE ve 6 skorla EX4 Frag takip etti. Tek başına 860 hasarla 12 skor çıkaran ve 1v2’lik pozisyonda zafere ulaşan BSD, bu maçta fırsatçılığını konuşturdu. Maçın ilginç bir istatistiği ise 836 Pizza Locale ekibinin 52km’lik hareket mesafesi oldu.

İkinci maçta skorlar daha dengeli dağılsa da zaferin adı değişmedi. İlk maça kıyasla skorda bitiriciliği koruyamayan FastPay Wildcats, 6 skor ve yaklaşık 2400 hasarla galibiyete ulaşmayı başardı. Onları sıralamada takip eden Çamlıca Espor‘un 8, Kumiho Gaming‘in ise 9 skoru vardı. Erken safhada 8 skor almasına karşın 9. sırada düşen Orgless, maçın gidişatında ve istatistiklerinde önemli bir değişiklik yarattı.

Hazırlanın, Yine Erangel Vakti!

Erangel geçişiyle beraber skor tablosunda da isimlerde beklenen değişiklik görüldü. Etkinliğin başarılı ekiplerinden 836 Pizza Locale, sessizliğini burada bozdu ve 10 skorla güzel bir galibiyete ulaştı. İkinci takip grubunda gördüğümüz PayHesap Kütahya Esports, 6 skorla ve 2250 hasarla ikinci sırada bu değişiklikten aradığı puanlara ulaşan diğer ekip oldu. Üçüncü sırada ise 3 skorla önceki performanslarına kıyasla sakin bir maç geçiren Çamlıca Espor‘u görüyoruz. Skorları erkenden alan Blaze Esports ve Orgless ise çıkarttıkları 7’şer skora karşın 5. ve 6. sırada maça veda etti.

FastPay Wildcats galibiyete doymamış olacak ki dördüncü maçta da kaldığı yerden şova 12 skorla devam etti. Onları takip eden Orgless‘ın 8, Çamlıca Espor‘un ise 7 skor aldığını izledik. Çok ilginç şekilde dördüncü sırayı 1907 Fenerbahçe ekibinin 2 skor ve 10 hasarla aldığını görüyoruz. MrSedat’ın bombayla iki EX4 Frag oyuncusunu düşürmesine rağmen istatistiklere 10 hasar yansımış olması nadir görülen bir manzara yarattı. Ayrıca ilk hafta çok etkili bir performans gösteremeyen MOD-Z Esports takımı bu maçta 10. sırada düşmelerine rağmen oldukça erken safhada 10 skor çıkararak dikkatleri üzerine çekti.

Haftanın son maçında perdeyi kapatan taraf, ikinci galibiyetine ulaşan 1907 Fenerbahçe oldu. 7 skorla aradığı puana ulaşan 1907 Fenerbahçe’yi takip eden taraflar ise 9 skorla Blaze Esports ve 3 skorla Çamlıca Espor idi. Gün boyunca üç galibiyet çıkarmayı başaran FastPay Wildcats ise bu maçta 843 hasara rağmen skor çıkaramayarak 9. sırada maça talihsiz bir şekilde veda etti. Bu maçtan puan çıkaramayan ekip, 97 puanda kalarak 100 puan barajını ikinci haftaya bıraktı.

Finalde 2. Hafta İçin Nefesler Tutuldu

Supradyn Energy PUBG Protality Series’de artık büyük ödülün sahibini bulmasına çok az kaldı. Heyecan fırtınası 4-5 Mart 2021 tarihlerinde oynanacak olan 10 maçla nihayet sona erecek ve 20.000TL değerinde şampiyonluk ödülünü kimin alacağını hep birlikte göreceğiz. Supradyn Energy, Axe ve WD Black‘in katkılarıyla eSports360 tarafından düzenlenen etkinlikte son gün heyecanını Wreckage ve Timurlengx‘in keyifli sunumlarının yanı sıra Fanius‘un analizleriyle twitch.tv/pubgtvturkiye kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version