Supradyn Energy PUBG Protality Series Gruplar 3. Gün

Türkiye’nin şimdiye kadar gördüğü en büyük PUBG etkinliği olan Supradyn Energy PUBG Protality Series tam gaz devam ediyor. Üç hafta sürecek olan grup aşamasının üçüncü gün maçları dün akşam oynandı ve böylece grup aşamasının ilk yarısı tamamlandı. Final aşaması yaklaştıkça temposu git gide yükselen bu heyecan fırtınasının üçüncü gün özetini sizler için derledik.

Miramar’a Davetli Baskını Var

Akşamın ilk karşılaşmasında yine hafta boyu sessizliğin sürdüğü Miramar çöllerinde toz duman birbirine girdi. Rekabete ve ödüle aç oyuncular henüz 7. dakikada birbirlerini darlamaya başladı ve o andan sonra silahlar susmadı. Agresif oyunların seyir keyfini yükselttiği maçta galibiyet 11 skorla 1907 Fenerbahçe‘de kalsa da MOD-Z Esports ve Orgless ekipleri sırasıyla 9 ve 12 skorla maça ortak oldular.

İkinci karşılaşmada ise önceki maçın galibi 1907 Fenerbahçe erken safhada 5 skor aldıktan sonra baskıya dayanamadı ve maça veda etti. Bu fırsatı tabii ki rakipleri boş geçmedi ve bayrağı 12 skorla FASTPAY WILDCATS kaptı. Onları 8’er skorla takip eden Unity Esports ve Çamlıca Espor da maçın seyir keyfini yükselten mücadeleler ortaya koydular. Dengeli geçen karşılaşmada yine fırtına öncesi sessizlik gibiydi.

Supradyn Energy PUBG Protality Series Grup Aşaması 3. günde Miramar’daki son maçta beklenen oldu ve kıyamet koptu. Erangel’e geçildiğinde artık dengelerin değiştiğini herkes biliyor. Takımlar da haliyle Miramar’ın kaymağını bir kez daha yemek için var güçleriyle mücadele ettiler. İlk maçta skorları toplamasına karşın galibiyete ulaşamayan Orgless bu kez dikkatli ve kararlı oyunuyla net bir galibiyet aldı. Onları 8 skorla MOD-Z Esports takip ederken skora ortak olan taraf önceki maçın galibi 12 skorla FASTPAY WILDCATS oldu. Özellikle shecreated‘ın 7 skoruyla rakiplerini hayli zorlayan ekip, Erangel’in de kolay geçmeyeceğini açıkça belli etti.

Erangel’de Pizzacı Cinneti Can Aldı

Erangel’e geçildiğinde genellikle Miramar’da çok etkili olmayan takımların aniden sahneye çıktığını görmek artık tanıdık bir durum. Ancak bu kez öyle olmadı ve sadece önceki maça erken veda eden Unity Esports kaldığı yerden başarılı oyunlarına devam etti ve bir de galibiyet aldı. 7 skorlu bu galibiyetle sıralamada tekrar nefes alan Unity Esports’u 4 skorla STAY HOME ekibi takip etti. Çamlıca Espor ve Orgless‘ın sırasıyla 7 ve 8 skor alarak sıkı takipte kaldığı tabloda maçın agresif ekibi 11 skorla 6. sırada kalan 836 PIZZA LOCALE oldu. 383 hasarla 5 skor çıkartmayı başaran odunmavisi adeta kan kokusuna yönelerek hata yapan kimseyi affetmemiş.

Supradyn Energy PUBG Protality Series’de Erangel yine sürprizlerini eksik etmedi. İlk maçın galibi 1907 Fenerbahçe bu kez defansif bir oyunla 4 skorlu galibiyete ulaşırken onları takip eden PayHesap Kütahya Esports 13 skorla önemli bir ikincilik aldı. Önceki maçlarda sıralamada görece başarılıyken skorda geri kalan PayHesap Kütahya Esports, böylece nihayet hak ettiği başarıya bu maçta ulaştı. Maçın bir diğer etkili ekibi ise 8 skorla 6. sırada kalan STAY HOME oldu.

Son maçta yorgunluğun artık iyice yükselmesi beklenirken 836 PIZZA LOCALE tekrar hücuma geçti ve 13 skorla pili erken biten bütün rakiplerini çiçek gibi topladı. Akşamı oldukça etkili kapatan ekipte Ulseng 613 metreden aldığı nefis skorla etkinlikteki en uzak mesafeli skor rekorunu da ele geçirmiş oldu. Diğer yanda Kutadgu Bilig ekibi de agresif oyunlarıyla erkenden 9 skor aldı ancak 13. sırada maça veda etmekten kurtulamadı. Akşamın nispeten sessiz ekiplerinden EX4 Frag de bu yorgunluğu fırsat bilip 8 skorla 7. sırada puan çıkarmayı başardı. Skorlar bir yana, etkinliğin en ilginç istatistiklerinden biriyle bu maçta karşılaştık. Maç boyunca sadece 6 (yazıyla altı) hasar çıkaran 1907 Fenerbahçe oyuncusu Kalimdor, 2 kill almayı başardı. PUBG’de “en verimli kaynak kullanımı” diye bir ödül olsa herhalde bu maçtan sonra Kalimdor’a giderdi.

Bugün PUBG Menüsünde Ne Var?

Bu hafta Supradyn Energy PUBG Protality Series’de B grubunun iki gün birden oynadığı fikstürde dün akşam B ve C grubunun mücadelesini izlemiştik. Bugün ise B ve A grupları sahaya çıkacak. Geçtiğimiz hafta iki gün birden oynayan A grubunda Karagümrük, Blaze Esports ve Not Fair ekiplerinin bu akşamki performansları oldukça kritik. TSİ 20:00’de başlayacak olan mücadeleyi twitch.tv/pubgtvturkiye kanalında Wreckage ve Timurlengx‘in sunumunun yanı sıra Fanius‘un analizleri eşliğinde izleyebilirsiniz. Supradyn Energy, Axe, WD_Black ve Olips‘in önemli destekleriyle eSports360 tarafından düzenlenen bu büyük mücadeleyi takipte kalın!

Exit mobile version