Suudi Espor Federasyonu, Mastercard İle Ortaklık Kurdu

(Kaynak: esportsinsider.com)

Finans şirketi Mastercard, Suudi Espor Federasyonu (SEF) ile bir ortaklık duyurdu. Anlaşmanın bir parçası olarak, her iki taraf da ülkede espor ve oyun oynamayı teşvik etmeye yardımcı olmak için bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı. Ayrıca, her iki kuruluş da Metaverse ve Artırılmış Gerçeklik (AR) faaliyetleri, NFT’ler ve hayran sadakat programları dahil olmak üzere bir dizi projede işbirliği yapacak. Mastercard ayrıca özellikle oyunculuk için sanal bir kart piyasaya sürecek. İmzalanan Mutabakat Zaptı’nın bir parçası olarak, ülkede Mastercard’ın kendi metaverse’iyle birlikte başka bir AR faaliyeti geliştirilmesine önayak olması beklenen bir dijital varlık etkinleştirme projesi başlatılacak.

Bu yılın başlarında SEF, Riyad’da bu yaz düzenlenecek olan ve 15 milyon dolar (~12 milyon pound) ödül havuzuyla sekiz haftalık bir etkinlik olması beklenen Gamers8 etkinliğini duyurmuştu. Etkinliğin tam tarihi henüz duyurulmuş değil. Suudi hükümeti, devlet destekli Savvy Gaming Group‘un hem ESL Gaming hem de FACEIT‘i satın almasıyla birlikte espor ve oyunlara sürekli yatırım yapıyor. Ayrıca, Suudi Arabistan hükümetinin Kamu Yatırım Fonu (PIF) geçtiğimiz günlerde Nintendo‘nun %5 hissesini satın aldı.

Öte yandan Mastercard, 2018 yılında League of Legends’ın ilk küresel sponsoru olarak espor sahnesine ilk adımını atmıştı. Daha yakın zamanda ise, FlyQuest’in LoL ekipleri için resmi finansal hizmetler ortağı olarak espor sektöründeki konumunu bir adım daha güçlendirdi.

Exit mobile version