Taktik Savaşları (TFT) 10.3 Güncellemesi İle Birlikte Neler Değişiyor?

Taktik Savaşları (TFT) 10.3 Güncellemesi İle Birlikte Neler Değişiyor?

Taktik Savaşları (TFT) geliştirici lideri Mortdog 10.3 güncellemesi ile birlikte gelecek olan değişiklikleri, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınladı. Güncelleme oyun alanına bir sürü ufak değişiklik getiriyor. Bu değişikliklerin öncelikli amacı ise, özellikle başarılı olan kompozisyonların gücünü dengelemek. Bu güç dengesi düzenlemesi özellikle Light kompozisyonu için dikkat çekici bir olmuş.

TFT 10.3: Light Kompozisyonunda Değişiklik Zamanı

10.3 güncellemesi için en kritik değişiklikler Light kompozisyonuna geliyor. Özellikle Vayne üzerinde yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. Mortdog’un da açıkladığı üzere, son güncellemede Light özelliklerine yapılan güçlendirmeler Vayne’in fazla güçlü hale gelmesine sebep oldu. Bu yüzden Vayne’in saldırı hızı saniyede 0.05 olacak şekilde düşürülüyor. 

Bu değişiklik başta oldukça ufak gözükse de, Vayne’in taban saldırı hızının, tüm saldırı hızını etkilediğini unutmamak gerekiyor. Hem Light hem de Ranger bonusları taban saldırı hızına göre oranlanıyor. Yeni değişiklik ile birlikte Vayne’in bir savaşta vereceği hasar dikkate değer şekilde düşecek.

Vayne Yerine Yeni Taşıyıcı

Işık kompozisyonunu uygulamak isteyen oyuncular, Vayne’den açılan boşluğu yeni bir taşıyıcı ile kapatmak isteyecektir. Mortdog’a göre bu boşluğu dolduracak yeni şampiyon Lucian olacak. Yeni güncelleme ile birlikte Lucian hem taban hasarına hem de Spell-AD oranlı yeteneklerine büyük bufflar alıyor. Bu değişiklikler özellikle 2. Seviye Lucian’da belli oluyor. 2. Seviye bir Lucian Spell-AD oranında %33 artış kazanıyor. 

Light kompozisyonunda son değişiklik ise Yorick’e geliyor. Şimdiye kadar TFT tarihinde bir şampiyon için gerçekleşen en köklü değişiklikler Yorick üzerinde yapılmış. Öncelikle sağlık puanını artırılıp, istediği mana  miktarı azaltılmış ve yeteneği de büyük bir değişikliğe uğramış. Artık 1. seviye bir Yorick her biri 400 HP sahibi 3 Ghoul çağırıyor. Eskiden her biri 500 HP’ye sahip iki Ghoul çağırabiliyordu.

Annie’yi Geliştirme Zamanı Geldi

Bir diğer önemli güncelleme ise Annie’nin ayısı Tibbers’a gelen buff olmuş. Tibbers artık 1600 HP ile başlıyor ve üçüncü seviyede 3000 HP sahibi oluyor. Eskiden hangi seviyede olursa olsun 2000 HP puanına sahip olan Tibbers’a gelen güncelleme, Annie’nin geliştirilmeye değer şampiyonlardan biri haline gelmesini sağlamış. Birinci seviyede azaltılan HP miktarı ise, saldırı hızını saniye 0.05 arttırarak kapatılmış. 

Hem şampiyonlara hem de kompozisyonlara önemli değişiklikler getiren Taktik Savaşları TFT 10.3 güncellemesi 5 Şubat tarihinde yayınlanacak. 

Overwatch 1.45 Yaması Önemli Özelliklere İşaret Ediyor

Exit mobile version