Team Heretics, Valorant First Strike Avrupa Şampiyonu Oldu

Türk oyuncu pAura'nın ekibi Team Heretics, Avrupa finallerinde devlerin arasından kupaya uzandı.

Valorant First Strike heyecanı dünyanın dört bir yanında sürerken final aşamaları da arka arkaya oynanıyor. Birçok bölgede şampiyonların artık kupayı kaldırdığı seride, göğsümüzü kabartan bir şampiyonluk haberi daha geldi. Ekim ayında Team Heretics‘e giden Türk oyuncu Melih ‘pAura‘ Karaduran, birbirinden dişli rakiplerin yer aldığı mücadelede şampiyon olmayı başardı. Ölüm grubu denilebilecek bir final aşamasından geçen Team Heretics, finalde SUMN’ı 3-1 gibi net bir skorla geçerek Avrupa’nın kralı oldu.

Henüz çeyrek finalde şampiyonluğun sinyallerini iddialı ekiplerden Team Liquid‘i yenerek veren Team Heretics’i eski CSGO oyuncusu “one-tap kralı” ScreaM’in çabası da deviremedi.

Yarı finalde hız kesmeden 2020 senesinin ağır toplarından G2 Esports‘u eleyen Team Heretics rüzgarı arkasına alarak büyük finale gitti. Finalde de akıllara zarar bir performans sergileyen Heretics, ilk haritadan 13-1’lik ezici bir üstünlükle çıktı. SUMN sürpriz yaparak Icebox’ta 13-7 kazansa da Heretics momentum kaybetmeden Haven’da 13-5 ve Bind’da 13-11 kazanarak kupayı evine götürdü.

İstatistiklere bakıldığında final aşamasında Heretics ekibinden Dustyn “niesoW” Durnas, insanüstü bir performans göstererek takımını finallerde sırtlayan isim oldu. 243.9 ACS, %24 Clutch başarısı ve 21 First Blood ile adını uzun zaman duyacağımızı söylemek yanlış olmaz.

Avrupa finallerinde bir diğer ünlü oyuncumuz Mehmet Yağız “cNed” İpek de takımı nolpenki ile 5-8. olmayı başardı. Türkiye şampiyonu BBL Esports’ta yıl içerisinde gösterdiği harika performansla adını duyuran cNed, 30 Eylül’de tam kadro yenilenen nolpenki’ye transfer olmuştu. Henüz resmi bir organizasyona bağlı olmamalarına rağmen bu önemli başarıya ulaşan takım, önümüzdeki aylarda sürpriz yapabilir.

Böylelikle uzun zamandır sıkı bir disiplinle çalışan Türk oyuncularımızın başarılarına bir yenisi daha eklendi. Bizler de eSports360 ailesi olarak pAura’yı ve cNed’i bu harika başarısından ötürü kutluyoruz.

Valorant First Strike Türkiye Şampiyonu BBL Esports Oldu

Exit mobile version