Tencent’in Cloud Gaming Çalışmaları İçin Ortağı Nvidia Oldu

Tencent’in Cloud Gaming Çalışmaları İçin Ortağı Nvidia Oldu

Çinli çok uluslu holding şirketi Tencent Games, Amerikan teknoloji şirketi Nvidia ile bir ortaklık duyurdu. Tencent, bir oyun depolama bulutu olarak hayata geçireceği projesi Tencent START için Nvidia’nın GPU teknolojilerinden güç alacak.

Nvidia Gaming’in Kıdemli Başkan Yardımcısı, ortaklıkla ilgili yapılan yazılı açıklamalarda “Oyun geliştirme, yayınlama ve işlem sektörünün lider platformlarından biri olarak Tencent Games, oyunculara oyunlarını depolamaları için harika bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Tencent’in kuracağı platform ve Nvidia’nın GPU teknolojisi dünyanın her bir köşesindeki oyunculara birinci sınıf bir hizmet sunacak.” sözlerine yer verdi.

Tencent Games’in geniş erişim imkânlarıyla, Çin’de milyonlarca oyuncuya ulaşmak hedefleniyor. Oyuncular gidip saat başına internet kafelerde ücret ödemek yerine aynı oyunları kendi bilgisayarlarında oynayabilecekler, hem de işlemci gücü yeterli olmasa bile.

Bu haber Nvidia’nın SoftBank ve LG Corporation Uplus ile oyun depolama bulutlarının iyileştirilmesi üzerine girdiği işbirliği üzerine geldi. Nvidia da şu anda Kuzey Amerika ve Avrupa’da erişime açık olan bilgisayar oyunları için bir Cloud Gaming platformu çalışması içinde.

Tencent’in Kıdemli Başkan Yardımcısı Steven Ma “NVIDIA’nın, dünyanın en güçlü GPU’larını bulut çözümleri konusundaki deneyimleriyle birleştirmedeki dünya çapındaki liderliği, START platformumuzu milyonlarca oyuncuya ulaşılır kılmamızı sağlayacak. Bugün, şirketimizin oyun konusundaki sınırlarını zorlaması için yeni bir fırsatı simgeliyor.”

START Cloud Gaming projesi için bu sene başında hizmet testlerine başlandı ve şu anki sürüm için sundukları hizmet rakip platformlardan biraz daha farklı olacak diyebiliriz. Oyuncular ayarlarını, yaptıkları değişiklikleri ve dosyaları bilgisayarlarında yer kaplamak yerine direkt olarak platforma kaydedebilecekler.

Bu işbirliği oyun için ortak bir inovasyon laboratuvarı da içerecek. İki şirket yapay zekâ kullanan oyunlar üretmek, oyun motoru iyileştirmeleri ve ışıkla nokta tarama ve ışığı hazır hale getirme çalışmaları üstüne birlikte çalışacaklar.

ViewSonic Elite XG270QG Türkiye’de Satışa Çıkıyor

Exit mobile version