The International 10 İçin Yer Ve Tarih Bilgisi Duyuruldu

Valve, aylardır beklenen dev Dota 2 turnuvası The International 10‘un dönüşünü ilan etti. Geçtiğimiz sene Ağustos ayında gerçekleşmesi beklenen etkinlik, COVID-19 sebebiyle süresiz ertelenmişti. Gelen haberlerle birlikte Valve bu etkinlik için hem yer hem zaman bilgisi paylaştı. $40,018,195 gibi absürd ölçekte bir ödül havuzuna sahip olan The International 10, İsveç’in Stockholm kentinde 5 Ağustos -15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Grup aşaması 5 – 8 Ağustos arasında oynanırken Playoff aşaması 10 Ağustos’ta başlayacak.

Pandemi henüz tam olarak kontrol altında olmadığı için, Valve’in buradaki odağı “olabilecek en güvenli şekilde yüksek kaliteli bir turnuva gerçekleştirmenin yollarını bulmak”. Bu da hepimizin tahmin edebileceği gibi seyircisiz bir etkinlik olasılıklarını yükseltiyor. Ancak seyircisiz etkinlik ihtimali henüz kesinleşmiş değil. Valve, bu konuda “seyirci alımıyla ilgili olarak ek detayları duyurmak için yaz mevsimi öncesinde yaşanacak gelişmeleri bekliyoruz” diyerek açık bir kapı bıraktı. Bu gelişmelerin duyurulacağı tarihler için ise şimdilik herkesin gözü Haziran ayında.

Bir de tabii ki The International 10 ödül havuzu ve Battle Pass konusu var. Bir The International klasiği olarak Battle Pass satışlarının ödül havuzuna katkısı her sene akla hayale sığmayan ödül havuzlarıyla sonuçlanıyordu. Bu kez ertelemeden ötürü ödül havuzu geçtiğimiz senenin tutarıyla devam ediyor. Valve, bunun yerine iki yeni oyun içi etkinlik duyurdu ancak bu etkinlikler ödül havuzuna etki etmeyecek. Yeni bir Battle Pass olmayacağı da doğrulandı.

Son olarak ise The International 10 için kaç takımın Dota Pro Circuit puanlarıyla katılım hakkı kazanacağı konusu netleşmedi. Henüz bu konuda resmi bir duyuru veya güncelleme paylaşılmış değil. Kapalı eleme tarihleri ve kaç takımın bu şekilde katılım sağlayabileceğine dair bilgiler için takipte kalın.

Exit mobile version