Tricked Esport, Organizasyonlarını Durdurma Kararı Aldı

Danimarkalı espor organizasyonu Tricked Esport, yakın zamanda yatırımcılarından RightBridge Ventures firmasının fonlamasını geri çekmesinin akabinde resmi olarak operasyonlarını durdurduklarını duyurdu. Söz konusu duyuruda kapanma gerekçesinin yükselen operasyonel maliyetler ve masraflar olduğu ifade edildi.

Organizasyon tarafından yapılan bir açıklamaya göre, bu masrafların azaltılması bile söz konusu operasyonun devamı için gerekli olan doğru şartların sağlanması mümkün olmayacak. Bu kapanışın sonucu olarak Tricked Esport iflasını duyurdu.

2012 yılında kurulan Tricked Esport, geçirdiği 11 yıl boyunca birçok oyunda mücadele etti. Genel olarak CSGO, League of Legends, FIFA, Fortnite ve Hearthstone takımlarıyla öne çıkan organizasyon, ayrıca tabandan yetişen espor oyuncuları için VALORANT ve Rocket League gibi oyunlarda akademi takımları da yürüttü.

Son dönemde ekonomik sorunlardan ötürü birçok espor takımının zorlandığı biliniyor. Nisan ayında Rocket League haber sitesi olan Shift’in kapanmasının yanı sıra Cowana Gaming, TENSTAR ve X7 Esports gibi takımlar da geçtiğimiz aylarda operasyonlarını durdurma kararı almışlardı.

Tricked Esport, tüm personelinin ve oyuncularının yeni birer organizasyon bulma konusunda kontratlarının bittiği tarihten itibaren özgür olacaklarını ifade etti.

Exit mobile version