TSM, FTX ile $210M Değerinde Ortaklık Anlaşması İmzaladı

Dün itibariyle gelen bir ortaklık haberiyle espor tarihinde görülen en büyük ve önemli imzalardan biri atılmış oldu. Amerika kökenli espor organizasyonu TSM, önümüzdeki 10 yıllık süreç için FTX olarak bilinen kripto para kuru ile tam 210 milyon dolarlık bir ortaklık kurdu. Bu ortaklığın en önemli detaylarından biri ise isim hakları.

Anlaşmaya göre TSM, bundan sonra organizasyonları dahilindeki tüm takımlarının ismini “TSM FTX” olarak yenileyecek. Bu adım hem espor, hem de kripto para borsası adına oldukça büyük bir karar. Yalnızca kendi sınırları dahilinde değil, bundan sonra gelecek olan sponsorluklar adına da çıtayı belirleme potansiyeli hayli yüksek olan bu ortaklığa iki piyasada da dengeleri sarsacak gözüyle bakılıyor.

TSM Kuzey Amerika’nın en değerli espor organizasyonlarından biri olarak görülüyor, ve FTX de kripto para borsasında özellikle taban seviyede giriş yapmaya niyetli kullanıcılar arasında hayli popüler bir kripto para kuru. Birçok kişi bu anlaşmanın boyutlarını takdirle karşılasa da, bazı kişiler bu ölçekte meblağların konuşulmasından endişeli. Endişenin kaynağındaki gerekçe ise espor gibi nispeten yeni bir sektörün bu denli ilgi ve büyümeye nasıl reaksiyon vereceği. Espor ve kripto para borsaları birçok kişi tarafından geleceğin dijital imparatorlukları olarak görülüyor. Burada bahsedilen 210 milyon dolarlık anlaşma da görünüşe göre o imparatorluklara giden yolun taşlarından sadece biri.

Ancak işler burada göründüğü kadar basit değil. TSM halihazırda bu adımlarından kaynaklı reaksiyonlar almaya başladı bile. Başlangıç olarak Riot Games, League of Legends ve Valorant sahnelerinde TSM’in yeni ismini kullanmasının mümkün olmayacağını duyurdu. Bu bildirinin gerekçesi ise Riot Games’in kripto para uygulamalarındaki aktif kısıtlamaları. Hayran kitlesi tarafında da kripto para sektörünün çevre ve iklim üzerindeki etkileri ile alakalı endişeler ve tepkiler ortaya çıkmaya başladı. Yine de TSM ve FTX arasındaki bu ortaklık tarihi bir değer taşıyor ve uzun yıllar konuşulacağa benziyor.

Exit mobile version