Twitch abonelik fiyatlarında yeni ayarlama

Twitch abonelik fiyatlarında yeni ayarlama

Twitch, içerik oluşturucuları ekosisteminin büyümesine yatırım yapmaya devam ediyor. Twitch tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki birkaç ay içinde, yerel maliyetlere daha iyi uyum sağlamak için çoğu ülkede aboneliklerin (mevcut aboneler, yeni ücretli abonelikler ve hediye abonelikleri) fiyatında ayarlamalara gidileceği belirtildi. Bunlardan ilki, 20 Mayıs 2021’de, Meksika ve Türkiye olacak. Meksika ve Türkiye’yi, 2021’in 3. çeyreğinden itibaren Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’daki çoğu ülke takip edecek.

Twitch’den yapılan açıklamada, şunlar belirtildi: “Bir izleyicinin abonelik fiyatı, yaşadıkları yere ve Twitch ödeme yöntemini belirledikleri yere bağlı olacak. Bu fiyatlandırma modelini, nerede yaşıyorlarsa yaşasın izleyiciler için fiyatların uygun şekilde ayarlanmasını sağlamak için tasarladık. İçerik oluşturucular için bu, kanallarındaki bazı izleyicilerin farklı fiyatlar görebileceği anlamına gelir. Bu değişiklik, her yerdeki içerik oluşturucuların topluluklarını büyütmelerini kolaylaştırırken, izleyicilerin desteklerini göstermelerini ve reklamsız görüntüleme (içerik oluşturucu tarafından etkinleştirildiğinde), özel kanal ifadeleri, alt görev rozetleri gibi abone avantajlarına erişmelerini daha uygun hale getirecek. Yeni fiyatlandırma programı ilk olarak 20 Mayıs 2021’de Meksika ve Türkiye’de başlayacak. Türkiye (9,90 TL) ve Meksika’daki (48 Peso) yeni fiyatlar önemli fiyat düşüşlerini yansıtıyor.”

Açıklamanın tamamını yazının devamında bulabilirsiniz.

Yerel abonelik fiyatlarıyla küresel topluluğumuzu büyütüyoruz

“Abonelik harika bir olaydır. O kulak okşayan Abone uyarı sesi geldiğinde sohbette bir şenlik başlar, HeyGuys ve özel ifadeler her yanı kaplar, yayıncı yeni gelenleri nasıl karşılayacağını, nasıl teşekkür edeceğini bilemez adeta. Topluluğu bu kadar güzel yapan da bu bleedPurple destek gösterisidir. 

Aslında abonelik, bu muhteşem şenlikten çok daha fazlasıdır. Yayıncılara uzun vadeli destek vermek, harika içeriklerini üretmeye devam etmeleri için onları teşvik edip cesaretlendirmek demektir. Yeni ifadeleri açmak, Twitch’in her yerinde topluluğu temsil etmektir. Gurur duyacağınız bir topluluğun inşaatına bir tuğla koymaktır.

Sadede gelecek olursak, dünyanın dört yanındaki kullanıcılarımız, sevdikleri kanallara abone olarak destek vermenin ve özel ifadelere erişmenin her ülkede aynı derecede hesaplı olmadığını söylüyorlar. Zira 1. Kademe abonelik fiyatı tüm ülkelerde üç aşağı beş yukarı 4,99 ABD Dolarına eşdeğer. Bu fiyat, pek çok ülkede izleyicilerin favori yayıncılarını desteklemesini, yayıncıların topluluklarını büyütmesini, daha fazla içerik oluşturmasını ve yeni kitlelere ulaşmasını zorlaştırıyor. 

Bu içi boş bir şikayet değil, rakamlar da bunu açıkça gösteriyor. Avrupa veya Asya’da yayıncıları abonelik yoluyla destekleyen aktif kullanıcıların yüzdesi, Kuzey Amerika’ya göre yaklaşık %50 daha düşük. Latin Amerika’da neredeyse %80 daha az. 

Abonelik fiyatlarını izleyicilerin yaşadığı ülkeye göre ayarlamanın zamanı geldi. Mümkün olan en fazla sayıda izleyicinin yayıncıları destekleyip abonelik avantajlarının keyfini sürerken parasal olarak da sıkıntıya düşmeyeceği makul fiyatlardan söz ediyoruz. Yerel abonelik fiyatları, bunun hangi ülkelerde ne zaman yürürlüğe gireceği, bu değişikliğin yayıncılara sağlayacağı avantajlar ve benzeri konularda bilgi edinmek ve bu konuda nasıl geri bildirimde bulunacağınızı öğrenmek için lütfen okumaya devam edin. 

Yerel abonelik fiyatları hakkında 

Önümüzdeki birkaç ay içinde, birçok ülkedeki abonelik fiyatlarını (mevcut abonelik, yeni ücretli abonelik ve hediye abonelik) yerel yaşam maliyetleriyle daha iyi uyum sağlayacak şekilde düzenleyeceğiz. İlk ayarlama, 20 Mayıs 2021’de Meksika ve Türkiye’de olacak. Zira bu ülkelerdeki yayıncı ve izleyiciler uzun bir süredir değişiklik talep etmekteydiler. 

Meksika ve Türkiye’yi 2021 yılının 3. çeyreğinde Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’daki birçok ülke takip edecek. Bu kademeli uygulama, topluluğun bu boyutta bir değişikliğe daha sorunsuz uyum sağlamasına yardımcı olacak. Fiyat değişikliği uygulaması yeni ülke ve bölgeler için hazır hale geldikçe topluluğumuza bilgi vereceğiz.

Buradaki en önemli bilgi, ABD dışındaki ülkelerin büyük çoğunluğunda abonelik fiyatlarının düşürülecek olması. Değişiklikten etkilenecek ülkelerin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz. Bir izleyicinin abonelik ücreti, yaşadığı ve Twitch ödeme yöntemini düzenlediği yere göre belirlenecek. Bu fiyatlandırma modelinin amacı, izleyicilerin yaşadıkları ülkelerin şartlarına uygun abonelik fiyatları sağlamak. Yayıncılar için bu, kanallarındaki bazı izleyicilerin farklı fiyatlar görebileceği anlamına geliyor.

Bu değişiklik, hem yayıncıların dünyanın dört yanında topluluklarını büyütmelerini kolaylaştıracak hem de izleyicilerin yayıncılara destek verirken aynı zamanda reklamsız izleme (yayıncı etkinleştirdiğinde), özel kanal ifadeleri, abonelik süresi rozetleri, Kanal Sadakat Puanı çarpanları ve abonelere özel sohbet modu gibi abonelik avantajlarına erişebilmelerini daha hesaplı hale getirecek. 

Test sonuçları ne diyor?

Bizi yerel fiyat değişiklikliği uygulamasına götüren iki ana etmen var. Birincisi, izleyiciler yayıncıları destekleyip sevdikleri toplulukların büyümesine katkı sunarken yaşadıkları ülkedeki ekonomik şartların buna engel teşkil etmemesini istiyorlar. İkincisiyse, abonelikler dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler için daha hesaplı hale geldikçe yayıncılar uzun vadede fiyatların azaltılmasından avantaj sağlayacak.

Bu kararı vermeden önce birkaç fiyat testi gerçekleştirdik ve düşük abonelik fiyatlarının yayıncıların toplam aylık aboneliklerini ve abonelik gelirlerini artırdığını gördük. Brezilya’daki son testlerimizden birinde, daha düşük abonelik fiyatları toplam abonelik sayısını ve yayıncının gelirini iki kattan fazla artırdı. 

İlk kez abone olanlar ve ilk kez abonelik hediye edenler için yakınlarda uygulamaya koyduğumuz Twitch promosyonları Latin Amerika’da olduğu gibi Avrupa’da da gelir artışına yol açtı. 

Değişiklik sürecinde yayıncılara destek

Yayıncılar için gelir kesinlikle çok önemli ve her türlü kararı alırken bunu bir an bile akıldan çıkarmıyoruz. Yaptığımız testler açıkça gösterdi ki, abonelikleri daha çok izleyici için daha hesaplı hale getirmek yayıncının gelirini artırıyor. Öte yandan, test sonucunun tek başına belirleyici olamayacağı aşikar. Yayıncı gelirini etkileyebilecek değişiklikler yaparken hiçbir ayrıntıyı atlamamamız gerektiğini biliyoruz.

Düşük abonelik fiyatlarının uzun vadede yayıncının gelişimini ve gelirini artıracağından eminiz. Bununla birlikte, bu değişimin başlangıç aşamasında yayıncı gelirlerindeki potansiyel düşüşleri de en aza indirmemiz gerektiğinin farkındayız. Yayıncıların kısa vadede abonelik gelirlerini etkilemeden yeni fiyatlandırma modeline adapte olmalarını sağlamak üzere, uygunluk kriterlerini karşılayan yayıncılar için belirli bir gelir düzeyini garanti edecek 12 aylık bir geçiş programı başlatıyoruz. 

Program aşağıdaki şekilde uygulanacak. Koşullar ve uygunluk kriterleri hakkındaki tüm ayrıntıları buradan okumanızı önemle tavsiye ederiz.

Yayıncılar, hazırlanın!

Yayıncıların gelişimlerine ve topluluklarını büyütmelerine yardımcı olma çabalarımız kapsamında dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere ülkelerindeki abonelik fiyatı değişikliklerini haber veren tanıtım kampanyaları başlatacağız. 

Bu artan farkındalığı avantaja çevirmek için, yayıncıların da topluluklarını yeni düşük abonelik fiyatları hakkında bilgilendirmeleri çok önemli. Bunun en güzel yolu, yeni fiyat değişikliklerini yayınlarınızda canlı olarak duyurmak. 

Ayrıca, kullanılabilir ifade slotlarına daha fazla ifade ekleyerek veya abonelik hedefleri belirleyip yeni slotlar açarak kanalınızı daha da geliştirmek için harika bir fırsat bu. Her zamanki gibi, topluluk oluşturmanın püf noktaları hakkında ayrıntılı bilgileri Yayıncı Eğitim Kampı‘nda bulabilirsiniz. 

Bu haberi en geniş kesimlere ulaştırmaya yardımcı olacak kaynakları Yardım Makalesinde bulabilirsiniz.

İlk sırada: Meksika ve Türkiye 

Yukarıda belirtildiği üzere, yeni fiyatlandırma programı 20 Mayıs 2021’de ilk olarak Meksika ve Türkiye’de yürürlüğe girecek.

Türkiye’deki 9,90 liralık yeni Kademe 1 abonelik fiyatı önemli bir indirime tekabül ediyor. Bunun sonuçlarını görmek, toplulukların sevdikleri yayıncılar ile kucaklaşmalarını izlemek için sabırsızlanıyoruz. Yeni uygulamaya kademeli bir geçiş ile topluluğa sorunsuz ve başarılı bir deneyim sunmak istiyoruz. Ayrıca, geçiş sürecinin gelişimi ve sıradaki aşamaları hakkında topluluğumuzu bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

Yerel Abonelik Fiyatları hakkında ayrıntılı bilgilere ve ilave kaynaklara buradan erişebilirsiniz.

Exit mobile version