Ünlü Futbol Oyuncusu Gareth Bale Espor Takımı Kuruyor

Ünlü Futbol Oyuncusu Gareth Bale Espor Takımı Kuruyor

Galler ve Real Madrid’de kanat oyunculuğu yapmış ünlü futbol oyuncusu Gareth Bale, Ellevens Esports adında bir espor organizasyonu kurdu. Organizasyonun diğer kurucu ortakları ise girişimci Jonathan Kark tarafından kurulan 38 Entertainment Grup ve bir başka profesyonel futbolcu Larry Cohen.

Bu hafta Milano’da yapılacak olan FIFA eClub World Cup’a katılarak sahalara ilk kez çıkacakları bir espor takımları da hali hazırda var.

Bale aynı zamanda dünyanın her yanındaki oyuncuları yetenek avı maçlarına katılmaları için davet ediyor. Maçta yeterli yeteneğe sahip görülen oyuncularla profesyonel kontrat imzalanacağı da belirtildi.

https://twitter.com/GarethBale11/status/1224241110240747520

@GarethBale11: “Ellevens’a hoş geldiniz yeni takım! Gelişmeler için @ellevenesports‘u takip edin #TimeToPlay”

Bale bir açıklamada şu ifadelerde bulundu: “Espor ve futbol arasında benzerlikler olduğunu düşünüyorum. İkisinde de iyi olmak için fedakârlık ve emek gerekiyor.

Birçok oyun dalında oynaması için dünya çapında oyunculardan farklı takımlar kurmayı hedefliyorum. Bu süreçte yeni yetenekleri ortaya çıkarmak çok heyecanlı olacak. Şu ana kadarki oyuncularımızı seçerken de oldukça zevkli vakit geçirdik.”

Şu ana kadar toplanan oyuncular arasında Brezilya ve Newport gibi yerlerden isimler var.

Elleven bundan sonra Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite ve Rocket League gibi oyunlar için de takım kurmayı hedeflediklerini söyledi.

FIFA eClub World Cup’ın toplam ödül havuzu 100,000 dolarken bu turnuva oyuncuların Temmuz ayında gerçekleşecek Global Series Rankings’e katılmaları için de puan toplamalarına yarayacak.

Espor İçin Ayrılan Ödül Havuzu

Espor için ayrılan ödül havuzları yıl geçtikçe daha da artıyor.

Örnek vermek gerekirse 2019 yılında Fortnite turnuvasında Amerikalı oyuncu Kyle Giersdorf, 3 milyon dolardan fazla birincilik ödülü kazanmıştı. US Masters’ın golf yarışmalarıyla kıyaslandığında ise ayrılan ödül havuzu yaklaşık 2 milyon dolardı. Wimbledon tenis turnuvası şampiyonu ise evine 3 milyon dolarlık bir ödülle dönmüştü.

Bale 2013 yılında Tottenham Hotspur’dan Real Madrid’e transfer olurken 85 milyon Pound alarak dünyanın en yüksek transfer ücretini alan futbol oyuncusu olmuştu.

30 yaşındaki profesyonel futbolcunun 2022 yılına kadar La Liga kulübüyle anlaşması bulunuyor.

Exit mobile version