Valorant Anti-Hile Yazılımı Vanguard İçin Güncelleme Getirdi

Valorant Anti-Hile Yazılımı Vanguard İçin Güncelleme Getirdi

Riot Games’in Valorant oyununa ait olan anti-hile yazılımı Vanguard, bazı görsel ve yazılımsal değişikler aldı. Vanguard, bazı bilgisayarların yavaşlamasına sebep olduğu ve bazı uygulamaların çalışmasını tamamen engellediği için ağır eleştiriler almıştı.

Riot, Beta başladığı andan itibaren hileleri engellemek için sınırlarını zorladı. Vanguard yazılımı bilgisayarın açıldı andan kapandığı ana kadar, oyunu hiç açmasanız bile arka planda çalışıyordu. Topluluğun şikayetlerinden birisi de bu yazılımın bilgisayarın çeşitli bölümlerini ulaşılamaz hale getirmesi oldu. Riot bu soruna bir çözüm ile geldi fakat bu çözümler birçok oyuncuyu yıldırabilir.

Reddit’te, Riot çalışanı olan 0xNemi, yazılıma gelen değişiklikleri ele aldı. Vanguard artık çalıştığı zamanlarda sistem tepsisinde bir ikon olarak gözükecek ve buradan kapatılabilecek. Fakat tekrar açmak istediğiniz zaman bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmekte. Vanguard kapalı olduğu zaman aygıtınız “Güvenilmez” durumuna geçiyor ve Valorant’ı oynayamaz hale geliyorsunuz. Valorant oynamak için Vanguard’ı geri açmak istediğiniz zamansa bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor.

Ek olarak, Vanguard’ı silmek isterseniz bunu da sistem tepsisindeki ikondan yapabilirsiniz. Kaldırıldığı zaman bilgisayarınızı ve programlarınızı sıkıntısız bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat bu Valorant’ı oynayamamanız anlamına gelir. Vanguard, Valorant açıldığı zaman tekrar kurulacak ve oyunu oynamaya devam etmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecek.

0xNemi aynı zamanda Vanguard’ın bilgisayarınızın bazı özelliklerini engelleyebileceğini dile getirdi. Eğer bir engelleme gerçekleşirse bunu da açılacak olan bir pencere ile bildirdiğini belirtti. Bildirime tıklayarak yazılım tarafından engellenen özellik veya programın ne olduğunu kontrol edebilirsiniz. Valorant oynamadığınız sırada Vanguard’ı kaldırarak veya kapatarak bu sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

Exit mobile version