Valorant Champions İçin İstanbul Macerası Başlıyor

Türkiye’deki tüm espor tutkunlarının ilk duyurulduğu andan beri heyecanla beklediği ve son günlerde giderek nabızları yükselten Valorant Champions İstanbul etkinliği için artık saatler kaldı. Türk takımlarının katılamaması bir nebze burukluk yaratsa da dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelen profesyonel Valorant ekipleri izleyicileri heyecanlandırmaya yetti.

TSİ 17.00‘da Paper Rex vs. EDward Gaming maçı ile perdeyi açacak olan etkinlik, ardından Leviatan Esports vs. Team Liquid mücadelesiyle A Grubu açılış karşılaşmalarını tamamlayacak. Gruplarda çifte eleme formatı ile gerçekleşecek olan etkinlik için ilk 9 günlük süre Grup Aşaması maçlarıyla dolu olacak. Gruplardan ikişer takım Playoff aşamasına yükselecek ve 9 Eylül itibariyle Playoff aşaması başlayacak. Playoff aşamasında da çifte eleme usulü devam edecek olan etkinliğin diğer takımları B Grubu‘nda OpTic Gaming, BOOM Esports, ZETA DIVISION ve LOUD, C Grubu‘nda FunPlus Phoenix, KRÜ Esports, XSET ve XERXIA, D Grubu‘nda ise DRX VS, FURIA, Fnatic ve 100 Thieves şeklinde sıralanıyor.

Yılın şampiyonunu belirleyecek olan Valorant Champions İstanbul etkinliğinde Türk oyunculardan yalnızca Fnatic kadrosunda forma giyen Alfajer bulunuyor. Last Chance Qualifiers mücadelesinde Türk takımlarından BBL Esports, ve Türk oyunculardan cNed’in bulunduğu Acend maalesef hedefledikleri başarıya ulaşamayarak son düzlükte bu harika etkinlik için katılım şansı bulamadılar. Artık nefesler tutulmuş durumda, 19 gün boyunca Valorant’a doyacağımıza ise hiç şüphe yok.

Exit mobile version