Valorant Champions İstanbul Başladı

Dün itibariyle nihayet açılış maçları oynanan Valorant Champions İstanbul etkinliğinde A Grubu takımları birbirleriyle ilk karşılaşmalarını yaptılar. Team Liquid’in beklenenden düşük performansla geçirdiği bir maçın ardından Paper Rex zorlanarak da olsa galibiyete uzandı.

İlk karşılaşmanın Leviatan Esports ile Team Liquid arasında oynandığı etkinlikte Liquid taraftarlarının heyecanı adeta kursaklarında kaldı. Özellikle ScreaM ve Nivera kardeşlerin beklenen etkiyi yaratmadığı karşılaşmada Leviatan Esports ekibinden kiNgg sahada rakibe en büyük baskıyı kuran oyuncu oldu. Haven ve Ascent haritalarında oynanan maçta her iki haritada da 13-10’luk başa baş skorlarla galip gelen Leviatan Esports ise etkinliğe moralli başladı. Ardından Paper Rex ile EDward Gaming kadroları sahaya çıktılar. 3 harita süren maçta Pearl, Icebox ve Haven mücadeleleri seyrettik. Kıran kırana bir Pearl çekişmesi izleten takımlardan Paper Rex, rakibi son roundda net şekilde hücumda eksiltince harita skorunda ipi göğüslemeyi başardı. Ancak ikinci haritada EDward Gaming bu stresli çekişmenin intikamını çok hızlı aldı ve 13-5 gibi farklı bir üstünlükle maça denge getirdi. Karar haritasında ise giderek yükselen Paper Rex momentumuna rakip EDward Gaming’den beklenen cevap gelmeyince 7-5 biten ilk yarının arkasından skor 13-8’e seri şekilde ulaştı ve maçın galibi Paper Rex oldu.

Bugünün karşılaşmalarında B Grubu açılış maçları bulunuyor. ZETA DIVISION‘a karşı izleyeceğimiz LOUD, ve ardından OpTic Gaming‘e karşı kozunu oynayacak olan BOOM Esports günün heyecanını bizlere yaşatacak olan takımlar. TSİ 15.00’da başlayacak olan karşılaşmaları sakın kaçırmayın!

Exit mobile version