Valorant Champions Istanbul İlk Finalisti Belirledi

Dün itibariyle üst seri finali ve üçüncü alt seri round’u oynanan Valorant Champions Istanbul etkinliğinde Büyük Final için sahada olacak olan ilk takım nihayet belirlendi. Alt seride ise son 4 takımdan birinin daha etkinliğe vedasını izledik.

İlk karşılaşma LOUD ile OpTic Gaming arasındaydı. Grup aşamasında kazananlar maçında daha önce karşılaşan iki ekibin mücadelesi, 2-1 OpTic Gaming üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Bu kez LOUD kadrosu daha hazırlıklıydı ve bu aşamaya kadar oldukça baskın performanslarla ilerledikleri maratonda rövanşı da etkili bir performansla geçmeyi başardılar. Bind ve Ascent haritalarında oynanan karşılaşmada ilk harita oldukça çekişmeli geçerken ikinci harita bunun aksine ne olup bittiğini anlamadan sona erdi. 6-6 ile açılan Bind, ikinci yarıda baskıyı arttıran LOUD’un 13-10’a ulaşmasıyla sonuçlanırken ikinci haritada maça tutunamayan OpTic Gaming, 3-13 gibi farklı bir mağlubiyetle şansını karar maçına bıraktı. LOUD ise Büyük Final için ilk bileti alarak rakibini beklemeye başladı.

İkinci karşılaşmada ise sahada FunPlus Phoenix ile DRX VS ekiplerini izledik. Icebox ve Haven haritalarında oynanan maçta taraflar birbirlerine üstünlük sağlamak için oldukça sıkı bir mücadele verdiler. İlk haritada açılışta çok uzun süreli bir galibiyet serisi görmemekle birlikte FunPlus Phoenix başta elinden kaçırdığı avantajı ilk yarı sonunda tekrar yakaladı ve ikinci yarıda da 11-8’e kadar arayı açtı. Ancak DRX VS bu noktada rakibin dengesini bozmayı başararak hızla yakaladığı avantajı 13-11’lik galibiyete çevirdi. İkinci haritada ise FunPlus Phoenix adeta önceki mağlubiyetin hırsıyla ilk yarıyı 9-3 gibi ciddi bir üstünlükle önde kapatmasına karşın ikinci haritada round alamayarak rakibin 10-0’lık galibiyet serisine ulaşması sonucunda 9-13 yenilerek etkinliğe yıkıcı bir mağlubiyet ile veda etti.

Bugün itibariyle karar maçında OpTic Gaming ve DRX VS kadrolarının Büyük Final bileti için Bo5 formatında kıran kırana mücadelesini izleyeceğiz. İki takım da Playoff aşamasında finalist LOUD tarafından elenerek alt seriye düştüler ve rövanşlarını almak üzere önce birbirleriyle kozlarını paylaşmak zorundalar. Bu maçın arkası ise herkesin günlerdir heyecanla beklediği Büyük Final. TSİ 17.00’da başlayacak olan dev mücadeleyi sakın kaçırmayın!

Exit mobile version