Valorant Champions Istanbul Şampiyonu LOUD

Sonunda 19 günlük inanılmaz bir dünya şampiyonasının sonuna geldik. Valorant Champions Istanbul, Türk espor tutkunları için en başından beri hayallerin gerçekleşmesi gibi bir etkinlik idi. 18 Eylül itibariyle OpTic Gaming vs. LOUD maçı ile şampiyon belirlendi ve kupayı kaldıran takım LOUD oldu.

Beş haritalık Büyük Final serisi, dördüncü harita itibariyle tamamlandı. Ascent, Bind, Breeze ve Haven haritalarında oynanan karşılaşmada her iki takım da varını yoğunu sahaya koyarak seyircilere nefis bir final izletti. İlk haritadan uzatma gördüğümüz maçta LOUD ekibi son düzlükte 4 round’luk bir seri ile uzatmayı yakaladı ve bu şansı iyi değerlendirdi. Maçın genelinde OpTic Gaming skor açısından daha önde görünürken özellikle Sacy, LOUD ekibini sırtlayarak 15-13 galibiyetle ilk skora götüren isim oldu. İkinci harita Bind’da ise OpTic bir önceki mağlubiyetin acısını çıkartmaya kararlıydı ve 13-6 gibi farklı bir skorla hızlıca maça denge getirdiler.

Bir diğer uzatma ise Breeze haritasında oynandı. Açılış serisindeki 6-0’lık OpTic Gaming üstünlüğünün ardından 6-6’ya gelen ve daha sonra sonuna kadar başa baş giden maçta LOUD yine son roundda uzatmayı yakalayarak şansını sürdürdü. OpTic Gaming her ne kadar sıkı mücadele etse de yine uzatmalarda üstünlük kuran taraf 16-14 ile LOUD oldu ve OpTic Gaming için ölüm kalım mücadelesi başladı. Haven haritasında ilk yarıyı 7-5 geride bitirerek iddiasını sürdürse de ikinci yarıda maça hiç tutunamayan bir OpTic Gaming izledik. Bu kez turnuva boyunca inanılmaz bireysel performanslarla herkesin ağzını açık bırakan yay de takımını daha fazla sırtlayamadı ve LOUD ekibi 13-5 ile kupaya uzanmayı başardı.

Her güzel şey gibi bu büyük etkinlik de tüm heyecanıyla sona erdi ve artık sırada bir sonraki sezon için Türk takımlarının sıkı hazırlıkları var. Bir sonraki sezonda hedeflenen başarılarla, atılan adımlarla, izlenen maçlarla daha önümüzde bir sürü içerik olacak. Bu mücadelede ter döken tüm takımlarımızı tebrik ediyor ve hepsine önümüzdeki sezon için bol şans diliyoruz.

Exit mobile version