Valorant Geliştiricileri, Hilecilere Yasaklama Getirmediğini Açıkladı

Valorant’ın dereceleri modunun geldiği sırada, Riot Games geliştiricisi Paul “Riot Arkem” Chamberlain güvenlik ekibinin yakın zamana kadar herhangi bir “gerçek yasak ve uzaklaştırma” uygulamadığını belirtti. Aksine, yeni bir yasaklama sistemine geçiş yapma döneminde olduklarını ve bu sırada geçici olarak yalnızca hilecilerin Beta ulaşımını kısıtladıklarını söyledi.

Valorant’ın ortaya çıkışından bu yana Riot, son teknoloji ürünü olan anti-hile yazılımları Vanguard’ı övdü. Vanguard, son derece gelişmiş hileleri bile engellemek amacıyla tasarlanmış bir programdı. Fakat oyuncular Vanguard’ın beklentileri karşılamadığını düşünüyor. Yayın sırasında kasıtlı olarak hilecilerin hedefine gelen eski Overwatch League oyuncusu Daniel “dafran” Francesca, Twitter üzerinden Riot Games’den yardım istedi. Hilecilerin oyunu oynanmaz hale getirdiğinden yakındı.

“Mayday Mayday! Yaptıklarıyla bilinen ve Betanın ilk gününden beri yüksek elo derecesiz oyunlarımda hile kullanan 2 hileci tarafından stream-snipe’lanıyorum. Şimdi de yüksek elo dereceli oyunlarda aynısını yapıyorlar. Yardım edin. Oynayamıyorum. S O S   YARDIMA İHTİYACIM VAR. EU yüksek elo ranked çok boktan.”

Dafran daha sonra hileciler tarafından “hileci tespit edildi” uyarısı aldıklarını fakat herhangi bir yasaklamaya uğramadıklarını belirten mesajlar aldı. Hileci ekip hiçbir sorun yaşamaksızın oynamaya devam etti.

Gerçek Yasaklamalar Şimdi Başlıyor

Bu hikâye kullanıcıların, Riot’un bu konuda bir şey yapıp yapmayacağını sormaları ile birlikte Valorant Reddit sayfasına kadar gitti. Cevap olarak Riot Arkem, Riot güvenlik ekibinin büyük bir hata yaptığını açıkladı, çünkü Valorant’ın anti-hile sistemi yeni ve daha gelişmiş bir sisteme ilerlemeye çalışıyordu. Beta sistemi oyuncuları banlamadı ve bunun yerine oyuncuların Beta erişimini iptal etti. Teorik olarak oyuncular erişime sahip başka bir hesaba giriş yapıp hile yapmaya devam edebilirler.

Bunların ardından Arkem, ekibin an itibariyle gerçek yasaklamaları uygulamaya başladığını teyit etti. Ayrıca, yeni yasak sistemi Riot’un donanım yasakları gibi daha “sofistike” seçenekleri keşfetmesine izin veriyor.

“Evet bu berbattı, çuvalladık.

Son 24 saat bizim için çok zordu çünkü yeni bir yasaklama sistemine geçiş sürecindeyiz. Daha önce beta erişimini kaldıran geçici bir sistem kullanıyorduk fakat bugün itibariyle gerçek yasaklamalara geçiş yaptık.

Bu geçiş sürecinde yasaklamaların bir kısmı tutmasa da artık hazırız. Bu gerçek yasaklamalar bizim için kalıcı yasaklamalar olan Donanım Yasaklamaları gibi daha sofistike yöntemlerin önünü açacak.”

Oyuncular bu haberden dolayı kısmen mutlular. Öte yandan bu yasakların sadece görünürde böyle olduğunu gerçek bir yasaklama olmadığını söyleyenlerde var. Büyük bir çoğunluk Arkem’e dürüst oluşu ve olayları takip edişi için teşekkür ediyor. Umarız hilesiz bir ortamda eğlenceli oyunlar geçirebilirsiniz.

Exit mobile version