Valorant İçin Yeni Ajan Astra’nın Yetenekleri Açıklandı

Valorant için bir süre önce Yoru’dan sonra gelmesi beklenen yeni ajan için adım adım ipuçları gelmeye başlamıştı. Kontrolcü olacağı belirtilen ve bugüne kadar alıştığımızın dışında bir tarza sahip olacağı söylenen ajanın adı ise Astra. Adının hafiften belli ettiği üzere Astra, kozmosla derin bağlantılara sahip olan ve astral boyutla hayli haşır neşir bir karakter. Bugüne kadar gördüğümüz klasik kontrolcülerin aksine tüm haritayı ele alan bir tarzı olan Astra’nın tanımı ise şöyle.

“Ghanalı Ajan Astra, kozmosun enerjilerini savaş alanını tekrar şekillendirmek için yönetiyor. Astral formu üzerindeki tam hakimiyeti ve derin stratejik öngörüler konusundaki yeteneğiyle daima rakiplerinin asırlarca ötesinde.”

Böylece geçtiğimiz haftalarda gelen ipuçlarının doğru olduğunu da anlıyoruz. Şimdi de sıra herkesin beklediği yetenekler listesine geldi. Astra’nın birbirinden ilginç yeteneklerine kısaca göz atalım.

Astra Ne Yapar?

X(1): Astral Form

Bu, Astra’nın “nihai formu”. Astra bu forma geçtiğinde haritaya yıldızlar yerleştirebiliyor. Bu yıldızları savaş esnasında takımının ihtiyaçlarına göre çeşitli şekillerde diğer yetenekleri aracılığıyla kullanıyor. Astral Form, Astra’ya haritanın üzerine yükselip kuş bakışı görüş sağlıyor. Astra’nın yerleştirdiği yıldızlar bir zemin olmasını gerektiriyor, yani sadece “ayak bastığınız” yerlere bu yıldızları koyabiliyorsunuz. Astra round başına 5 yıldıza sahip olabiliyor.

C: Gravity Well

Bir yıldıza bu yeteneği uyguladığınızda, yıldız etrafındaki oyuncuları içine çeken bir deliğe dönüşerek sonunda patlıyor. Patlama ile beraber içeri çekilen oyuncular daha dayanıksız oluyor. Bu son etki Killjoy’un Alarmbot yeteneğine benzer, ancak bundan kaçmak daha kolay olacak.

Q: Nova Pulse

Gravity Well’e kıyasla, Nova Pulse daha çabuk aktifleşiyor ve çok kısa bir kendini kanalize etme (self-channeling) süresi var. Çevrenizde veya hedef alanda kalan oyuncular Breach tarafından kullanılan Fault Line (Fay Hattı) yeteneğindekine benzer bir şekilde sersemliyor. Ancak bu yetenek ayrıca bir kanalize etme süresi gerektirmiyor ve tek yapmanız gereken istediğiniz yıldız üzerinde Nova Pulse’u etkinleştirmek.

Bu yetenekten kaçmak daha zor olacak, yalnızca gerçekten çevik olan ajanlar görece kolay bir kaçış yöntemine sahip olacaklar. Ancak buna karşılık sersemleme etkisi Fault Line’da olduğu kadar ağır değil. Yine de doğru kullanıldığında Valorant genelinde oldukça tehlikeli bir etkiye sahip olacağı kesin.

E: Nebula

Bu yetenek, hedeflenen yıldızı Omen’in Dark Cover (Karanlık Örtü) yeteneğindekine benzer bir kaybolma süresiyle dumana dönüştürüyor. Bu dumanın görüntüsü galaktik bir temaya sahip olacak. Aynı anda iki Nebula etkinleştirebiliyorsunuz. Ancak bir diğer Nebula etkinleştirmesi için 15 saniyelik bir bekleme süresi mevcut. İşin asıl can alıcı kısmı ise Astra’nın yerleştirdiği yıldızları geri alabilecek olması. Bu eylem sırasında Nebula’dakinin aynısı gibi görünen ancak bir saniyede yok olan bir duman ortaya çıkıyor. Yani rakiplerinizi yanıltma anlamında oldukça önemli bir aracınız olacak.

X(2) Cosmic Divide

Astra’nın büyük yeteneği olarak Cosmic Divide oyunu gerçekten köklerinden sarsacak bir etkiye sahip. Bu yetenek etkinleştirildiğinde oyuncu birincil ve ikincil ateş ile iki farklı lokasyon seçecek. Bu seçimden sonra ise “Kozmik Bölünme” ortaya çıkacak ve harita ikiye ayrılacak. Bu bölmeleri ayıran duvar mermi geçirmeyecek ve arkasını görmek mümkün olmayacak. Diğer taraftan gelen sesler de bu durumdan oldukça etkilenecek ve ne olup bittiğini tam manasıyla bilebilmeniz için oraya geçmeniz gerekecek. Ancak geçişte herhangi bir engeliniz yok, yani keyfi olarak bu duvardan geçiş yapabileceksiniz. Böyle güçlü bir yeteneğin neler yapabileceğini söylemeye sanıyoruz gerek olmayacaktır.

Bu Yetenekler Etkili Olur Mu?

Yeteneklerdeki işlevsellik miktarına ve gücüne bakarsak Astra Valorant sahasında kesinlikle ciddi bir etkiye sahip olacak diyebiliriz. Bazı zorlukları ve dezavantajları olsa da yetenekli ellerde ve kıvrak bir zihinde böylesi kritik bir kontrol kabiliyeti gerçekten hafife alınmamalı. Özellikle belli noktalarda taktiksel üstünlük sağlama adına birçok araca sahip olan ve pratik zeka ile harmanlanabilecek nefis bir kontrol potansiyeline sahip olan Astra, savaş alanı manipulasyonunda eşsiz görünüyor. Yine de bu ajanın metayı nasıl etkileyeceğini görmek için beklememiz gerekecek.

Exit mobile version