Valorant Istanbul Champions 11-12 Eylül Karşılaşmaları

Takımların birer birer havlu atmaya devam ettikleri Valorant Istanbul Champions etkinliğinde artık 16 takımdan yalnızca 6 takım kaldı ve bugün bu takımlardan iki tanesi daha etkinliğe veda edecek. Son iki günde oynanan maçları kısaca hatırlayalım.

11 Eylül

Valorant Istanbul Champions Playoff maçlarında 11 Eylül günü alt seride iki takım daha etkinliğe veda etti. FunPlus Phoenix vs. Leviatan Esports ile Team Liquid vs. Fnatic karşılaşmaları için takımlar sahadalardı. İlk karşılaşmada Icebox ve Ascent haritalarında FunPlus Phoenix ekibi rakibi Leviatan Esports’u ağırladı. Açılışta zorlanmadan rakibine üstünlük kuran ve 7-0’la perdeyi açtıktan sonra 8-4’e kadar gerileyen FunPlus Phoenix, ikinci yarıda tekrar kontrolü ele alarak 13-6’ya hızlı ulaştı. Ardından Leviatan Esports da kendi seçtiği haritada 6-0 ile baskın bir açılış performansı gösterdi ancak bu momentum tekrar rakibin eline geçince skor 7-10’a kadar geriledi. Bu noktadan sonra maça tekrar asılan Leviatan Esports, tüm çabalarına rağmen galibiyete uzanamayınca etkinliğe veda etmek durumunda kaldı.

Ardından temsilcimiz Alfajer‘in forma giydiği Fnatic ile Team Liquid sahaya çıktılar. Bu kez Türk taraftarlar için korkulan olmadı ve Alfajer maçı sırtlayan isim olarak takımını Bind ve Haven haritalarında galibiyete taşıyan en önemli isim oldu. İlk haritada oldukça net bir üstünlük kuran Fnatic, 8-0’a kadar getirdiği haritayı 13-6 kazandı ve ikinci haritaya moralli geçti. İlk haritada rakibini adeta parçalayan Alfajer, ikinci haritada bu kez takım arkadaşı Derke ile birlikte oldukça etkili bir performans gösterdi. Fnatic, ilk yarısı başa baş giden mücadeleyi ikinci yarıda kopararak 13-7 skor ile bu zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılmayı başardı.

12 Eylül

Valorant Istanbul Champions, 12 Eylül tarihinde tekrar üst seri karşılaşmalarına döndü ve bu kez sahada DRX VS vs. LOUD ile OpTic Gaming vs. XSET maçlarını izledik. Breeze ve Haven haritalarında karşılaşan DRX VS ile LOUD, ilk haritada ilginç bir seri izlettiler. 9-3 DRX VS üstünlüğüyle biten ilk yarının ardından ikinci yarıda 10-2’lik bir LOUD taarruzu geldi. Hücumda oldukça başarılı olan iki takım arasından LOUD’un 1 round daha fazla kazanmasıyla birlikte maçın galibi belirlenmiş oldu. Haven tarafında da 8-1’lik seriyle başlayan LOUD, rakibini maçtan hızlı düşürdü. DRX VS bir müddet geriye dönmeye çalışsa da fazla direnemedi ve 13-6’lık LOUD galibiyeti ile bu karşılaşma çok uzamadan sona ermiş oldu.

Ardından sahayı OpTic Gaming ve XSET ekipleri devraldılar. Haven, Ascent ve Pearl haritalarında izlediğimiz karşılaşma oldukça çekişmeliydi. İlk haritada baskılı başlayan XSET, ikinci yarıya bu baskıyı taşıyamayınca 8-4 önde olduğu haritayı 9-13 kaybederek maçı zora soktu. Ascent’te silkelenen beşli, bu kez 9-3 önde kapattığı ilk yarının ardından maçın 10-11’e kadar gelmesine engel olamasa da son anda toparlandı ve 13-11 galibiyetle skora denge getirdi. Son haritaya ise OpTic Gaming daha güçlü başladı ve ilk yarıyı 8-4 önde kapattı. İkinci yarının hemen başında skor 8-8’e gelse de OpTic Gaming çok geç olmadan kontrolü ele alarak 13-8 ile bir üst tura yükseldi.

Sıradaki Maçlar

Playoff aşamasındaki 14-15 Eylül tarihlerinde verilecek kısa aradan önce iki takımın daha etkinliğe veda edeceği ikinci alt seri karşılaşmaları oynanacak. Bu karşılaşmalar XSET vs. FunPlus Phoenix ve DRX VS vs. Fnatic eşleşmeleri şeklinde. Ardından gözler Büyük Final için son düzlüğe çevrilecek ve heyecan tavan yapacak. Bu dev karşılaşmaları sakın kaçırmayın!

Exit mobile version