Valorant Masters Copenhagen Şampiyonu FunPlus Phoenix

10 Temmuz – 24 Temmuz tarihleri arasında oynanan ve toplamda $650,000 değerinde ödül havuzu bulunan VALORANT Champions Tour 2022: Stage 2 Masters – Copenhagen etkinliği dün oynanan büyük final maçıyla şampiyonunu belirledi. Paper Rex ve FunPlus Phoenix arasında oynanan Bo5 formatlı karşılaşmada heyecan son ana kadar zirvedeydi.

Hem oldukça çekişmeli, hem de ilginç bir mücadeleye sahne olan büyük finalde izleyenler kelimenin tam anlamıyla Valorant’a doydular. Üst seride tek bir harita kaybederek finale yükselen Paper Rex’in karşısında Playoff aşamasının ilk maçında Fnatic’e kaybederek alt seriye düşen ve bu noktadan sonra adeta canavarlaşan bir FunPlus Phoenix vardı. Yol üzerinde Fnatic’ten de rövanşını alarak finale yükselen FunPlus Phoenix, finalde bu performansı sürdürmeyi başardı.

Diğer yanda Paper Rex de ortaya koydukları nefis mücadele ile üst seriden finale yükselmelerinin sürpriz olmadığını herkese gösterdi. İlk haritada 3-13 gibi açık farkla mağlup olmalarına rağmen hızlı toparlanan beşli, son maçın son anına kadar mücadeleden kopmadı. Ancak maçta oldukça ilginç bir nokta vardı. Harita seçim aşamasında takımlar kendi seçtikleri haritaların tamamını kaybettiler. Birinci ve üçüncü haritaları Bind ve Fracture olarak seçen Paper Rex, 3-13 ve 7-13 ile bu haritaları rakibine kaptırdı. Öte yandan FunPlus Phoenix de ikinci ve dördüncü haritalar için kullandığı Icebox ve Haven tercihlerinin ikisinde de 7-13 yenilerek rakibini geçemedi. Böylece maç, karar haritası olan Breeze’e kaldı. Breeze’in ilk yarısında taraflar oldukça yakın bir mücadele sergilerken ibre sürekli yön değiştirdi. Yarıyı 7-5 önde tamamlayan FPX, ikinci yarı başladığında rakibine arka arkaya 4 round kaptırarak maçı zora soktu. Ancak o andan sonra silkelenen ekip, arka arkaya 6 round alarak 13-9’a ulaştı ve kupayı kaldırdı.

Şimdi sıra tüm Türk espor sahnesinin heyecanla beklediği, İstanbul‘da oynanacak olan Valorant Champions 2022 etkinliğine geldi. Öncesinde bölgesel Son Şans Elemeleri oynanacak olan bu dev mücadele için İstanbul ismi ortaya çıktığı andan beri sadece Valorant hayranları değil tüm espor tutkunları gözlerini bu etkinliğe çevirmiş durumda. 2 Eylül – 18 Eylül tarihlerinde oynanacak olan yılın en kritik Valorant turnuvası için EMEA bölgesinden temsilcimiz BBL Esports, 7 Ağustos – 14 Ağustos arasında gerçekleştirilecek olan EMEA elemelerine katılacak. Diğer yandan cNed de Acend kadrosunda bu elemeden yükselmeye çalışan bir diğer oyuncumuz olarak sahada olacak. Alfajer‘in dahil olduğu Fnatic ise halihazırda Valorant Champions 2022’ye katılanlar arasında. Bu heyecan fırtınasını mutlaka takip edin!

Exit mobile version