Valorant Oyuncusu Hile Sebebiyle Banlandı

Esporda hile sorunu tüm firmaların çabalarına rağmen bir türlü önüne geçilemeyen, yalnızca belirli bir çizgide durdurulabilen büyük bir problem. Oyuncular, organizatörler, içerik üreticileri ve daha birçok kişi bu sorundan muzdarip. Bu konularda henüz sektörün oturaklı bir kanun yapısından destek alamıyor olması da işleri zorlaştırıyor. Yakın zamanda Movistar Riders tarafında yaşanan skandaldan sonra geçtiğimiz günlerde bir oyuncu daha hile yaparken fark edildi.

Yaşanan olayda Dignitas kadın Valorant takımı bir antrenman maçında aniden maçtan “hile tespit edildiği, oyuncunun uzaklaştırıldığı ve oyunun iptal olduğu” mesajı ile düştü. Takım oyuncuları Juliana “Showliana” Maransaldi ve Amanda “Rain” Smith tarafından da Twitter’da duyurulan olayın faili ise Valorant rekabet sıralamasında 7. sırada bulunan ReFleck idi.

Bu olayla birlikte Valorant sıralamasında oldukça ciddi bir seviyeye gelmeyi başarmış olan oyuncunun başarısının da muhtemelen sözkonusu hile araçlarıyla mümkün olduğu düşünülüyor. Suçlamaların ardından oyuncuya ait olan Twitter hesabının kapatıldığı, Liquipedia ve vlr.gg adreslerinde de herhangi bir bilgiye erişimin olmadığı dikkat çekti. Bu olaydan sonra ReFleck’in tekrar espor camiasına dönüşü pek mümkün görünmüyor.

Birçok oyuncuyu oyunlardan, espordan ve rekabetten soğutan hile skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Espor sektörünün güvenilirliğini sorgulatan, insanların emeklerini çalan bu tür girişimlerin ne zaman tam anlamıyla engellenebileceği ise koca bir belirsizlik yumağı. Özellikle dijital dünyanın olanca hızıyla genişlemesi, birçok art niyetli insanın kolayca bilgiye ulaşmasına ve bu tür oluşumlara dahil olmasına destek veren bir etken.

CS:GO ve Valorant’ta aynı anda rekabet eden tek profesyonel takım olan Dignitas Female ise tekrar scrim partneri aramak zorunda kaldı. Zira Champions Tour etkinliği artık kapıda ve ne vakit kaybına, ne de hataya yer yok.

Exit mobile version