Valorant ‘Smurf’ Oyuncular İçin Önlem Alıyor

Valorant geliştiricisi Riot Games, genel oyun zevkini ve düzenini bozan ‘smurf’ hesaplar için yeni önlemler getiriyor.

Valorant oyununun derece sistemini çözen ‘smurf’ oyuncular, bunu kullanarak maç içinde diğer oyuncular için problem yaratırken bu durumun giderek artması oyunun geliştiricisi Riot Games’i harekete geçidi. Henüz oyuncuların sıralamalarını ve durumlarını görmesini sağlayacak ‘leaderboard’ sistemi gelmese de oyuncuların seviyesi yükseldikçe maç eşleşmelerinde bekleme süresi de uzuyor.

Valorant geliştiricileri daha önce de oyun içi uygunsuz isimler için aldığı önlemlerle oyuncuların geri dönüşlerini ve oyun içi kaliteyi artırmadaki gayretlerini göstermişti.

Hâl böyle olunca da yüksek seviyeli oyuncular yeni bir yan hesap, yani ‘smurf’ hesap, açarak oyuna giriyor. Dereceli maça girmek için 20 derecesiz maçta AFK kalarak ya da teslim olarak hızlıca yeniden dereceli sırasına giriyorlar. Böylece daha düşük bir seviyede daha kısa bekleme süresiyle oynuyorlar. Ancak bu durum maçtaki geri kalan 9 kişi için oyunu zehir ediyor.

Bu amaçla açılan her bir küçük yan hesap yüzlerce kişinin maçını mahvediyor. Durumun farkında olan oyun geliştiricileri bu sorunu 1.14 yamasıyla çözmeyi planlıyor. Gelecek değişikliklerle bu hesapların maçı açıp bırakıp gitmek yerine oynamaya zorlayacak değişikliklerin geleceği biliniyor.

Valorant oyunun geliştiricilerinden Sara Dadafshar konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı“1.14 yamasıyla birlikte dereceli oyuna girebilmek için istenen gereksinimlerin ‘oynanan oyunlar’dan ‘kazanılan oyunlar’a değişeceğini göreceksiniz. Bu değişiklikle birlikte ‘spam farming’ yapan oyuncuların önüne geçmeyi umuyoruz.”

Exit mobile version