Valorant Tarafında Türk Oyuncu İçin Hile Suçlaması

Geçtiğimiz haftalarda ardı ardına gelen hile skandalları zincirine bu kez bizi de yakından ilgilendiren bir halka eklendi. Valorant’ta Avrupa sunucularında Beşiktaş Esports ile kariyerine devam eden Yasin “nisay” Gök bu kez skandalın odağındaki isim. Avrupa sıralamalarında an itibariyle görünmediği belirtilen oyuncunun neden böyle bir yaptırımla karşı karşıya kaldığı ise henüz netlik kazanmış değil. Daha önce de çeşitli videolar yoluyla benzer ithamlarla karşı karşıya kaldığı söylenen oyuncu, Riot Games ekibiyle irtibatta olduğunu belirtti. Önemli bir detay ise oyuncunun herhangi bir ban cezasıyla karşı karşıya kalmazken yalnızca sıralamasının düşürüldüğü. Bu durum, oyuncunun doğrudan ciddi bir suçlamayla karşı karşıya olduğu ihtimalini bir nebze zayıflatması açısından sevindirici.

Anti-Cheat Police Department adlı Twitter hesabı ise oyuncunun Avrupa sıralamalarındaki 1. sıradan kaldırıldığını duyurdu. Tweet’te daha önce “birden fazla kişinin Nisay’ı top 500 listesinde görmediğini bildirdiği” de eklenen bilgiler arasında. Anti-Cheat Police Department, tamamıyla gönüllülük esasıyla espordaki hile iddialarını inceleyen ve araştıran bir oluşum. Herhangi bir resmi kuruma bağlı olmayan ve tamamıyla kendi çabalarıyla bu çalışmayı yürüten oluşum şimdiye kadar birçok iddiada tek elde bilgi toplamasıyla ve bunları espor sahnesi ile paylaşmasıyla biliniyor.

https://twitter.com/AntiCheatPD/status/1356708245973463043?s=20

Tabii ki bu noktada özellikle üzerinde durulması gereken bir detay, henüz kesinleşmiş bir delil olmadığı. Oyuncu da kendi Twitter hesabından Immortal derecesine düşürüldüğünü ve bu yaptırımın arkasındaki gerekçeyi henüz bilmediğini açıkladı. An itibariyle konu hakkında hiçbir yerde netleşmiş bir sonuç olmadığı için bizler de bu durumun sadece hile koruma sisteminde beklenmeyen bir hata olduğunu umuyoruz. Son dönemde özellikle Valorant sahnesinde giderek sıklaşan hile skandalları yeterince endişe vericiyken ülkemizin başarılı takımlarından birinde bu durumla karşılaşmak hızla gelişen ve yükselen Türk Valorant sahnesine zarar verebilir.

Exit mobile version