Valorant’a Yeni Bir Dereceli Sıralama Sistemi Gelebilir

Valorant yakın zamanda gelen 1.14 yamasıyla tekrar hareketlenmeye başladı. Önce sıradaki ajanla ilgili ipuçlarını fark etmeye başlayan oyuncuları karşılayan tek sürpriz ise sadece içerik konusunda olmadı. Kısa süre önce Sova’nın yeteneklerini kullanırken seslendirmeyle ilgili bir hata da ortaya çıkmıştı. Her ne kadar küçük gibi görünse de, bu hata birçok oyunun gidişatını değiştirebilecek kadar ciddi bir potansiyele sahip.

Valorant yeni yılda da hız kesecek gibi görünmüyor. (Kaynak: Riot Games)

Ancak bu kez karşımıza çıkan sürpriz, Valorant’ı dereceli oynamayı seven ve gözü yükseklerde olan oyuncuları mutlu edecek türden. Güncel olarak kullanılan dereceli sistemde oyuncular en yüksek seviyeye eriştikten sonra aralarında herhangi bir belirleyici fark görememekten şikayetçiler. Ekim ayında Valorant ekibi Twitter’da yeni ve daha etkili bir dereceli sistem üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı ancak herhangi bir çıkış tarihi vermemişlerdi.

Her gelen güncellemeyle birlikte Valorant dosyaları arasında bulunan ipuçları olması ihtimaline karşılık veri madencileri de bir an önce oyunun dosyalarını araştırıyorlar. 1.14 yaması ile veri madencilerinin dikkatini çeken bir başlık ise dereceli sistem hakkında dosyaların arasında bulunan ipucu oldu. Twitter’da uzun süredir Valorant hakkında ortaya çıkan sızıntı haberleri paylaşan Valorant Leaks (@ValorLeaks) hesabı da 12 Aralık tarihinde bir veri madencisi olan Shiick (@Shiick) tarafından bulunan ipucunu paylaştı. Bulunan bu ipucunda Episode 2 ile beraber Immortal ve üzeri derecelerde kazanılan puanların birikmeye devam edeceğine dair bir satır keşfedildi. Her ne kadar Riot Games’ten henüz bir açıklama gelmese de, oyuncular sabırsızlıkla bu sistemin oyuna entegre edilmesini bekliyorlar.

İpuçları keşfedilen bu potansiyel dereceli sistemin en dikkat çekici kısmı ise Riot Games’in halihazırda League of Legends’ta kullandığı sistemle oldukça benzer olması. Aynı zamanda benzer bir mantığın Hearthstone’daki Legend seviyesinde kullanıldığını da düşündüğümüzde 2021 senesi bu sistemi göreceğimiz bir yıl olabilir. Birçok oyunun benzer sistemleri kullandığı bir dönemde Riot Games de muhtemelen Valorant’ı geri bırakmayacaktır.

Exit mobile version