Valorant’ta Şarjör Doldurma Hatası Bulundu

Valorant bir süredir özellikle espor sahnesinde dikkatleri üzerine çekiyor. Giderek büyüyen ölçeklerde düzenlenen ve her bölgeden oyuncuların odağına yerleşen turnuvalarla oyunun yeri giderek sağlamlaşıyor. Ancak her oyunda olduğu gibi zaman zaman oyunda hatalar ortaya çıkabiliyor. Bunlardan biriyle daha karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz, zira geçtiğimiz günlerde Valorant’ta şarjör doldurma hatası bulundu.

Bu kez bulunan hata, oyuncuların bir “Ultimate Orb” kullanarak şarjörlerini bekleme süresi olmadan doldurmasını sağlıyor. Reddit’te AtmosYT tarafından videosu paylaşılan bu hata, tahmin edebileceğiniz üzere oldukça ciddi bir haksız avantaj sağlama potansiyeline sahip. Hatanın tekrarlanması ise, haberi paylaşan Dot Esports ekibi tarafından “oldukça kolay” olarak ifade ediliyor. Oyuncu, şarjörü bittiğinde Ultimate Orb’a yaklaşıp etkileşim tuşuna sürekli basıp bıraktığında şarjör doldurma animasyonu atlanıyor ve silahın şarjörü doluyor. Bu da özellikle şarjör doldurma süresi uzun silahlarda ciddi bir avantaj demek.

Hatta birçok FPS oyununda oyuncuların çeşitli amaçlarla kullandığı (ör. bunnyjump) bir yöntem olan “fare tekerleğinin hareketine komut atama” burada da işe yarıyor. Yukarıdaki videoda oyuncu bu yöntemle oldukça kolay bir biçimde şarjörünü doldurarak çatışmaya devam ediyor. Tüm silahlarda aynı kolaylıkla kullanılabildiği belirtilen bu hatanın en kısa sürede Riot Games tarafından düzeltilmesi bekleniyor.

Exit mobile version