Valve, 2022’nin İlk Dota 2 Major Turnuvasını İptal Etti

Geçtiğimiz saatlerde gelen üzücü bir haber ile Valve, 2022 yılında yapılması beklenen ilk Dota 2 Major etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu. Bu etkinlik, Dota Pro Circuit Winter Tour’un son etkinliği olacaktı. Bu iptalin ardından Valve, Dota Pro Circuit 2021-2022 sezonu için devreye girecek olan değişiklikleri de açıkladı. Etkinlikte toplanan DPC puanları sezonun ikinci ve üçüncü Major etkinliklerine dağıtılacak. Ayrıca Winter Tour da tüm bölgesel turnuvalar tamamlandığında resmen bitecek.

İptalin ana gerekçesi olarak ise Valve, COVID-19 salgınını gösterdi. Yakın zamanda hızla yayılan varyantların ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirten firma, LAN etkinliği yapmanın bu noktada mümkün olmadığını söyledi. Sonraki Major etkinlikleri ise halen planlama aşamasındalar. Normal şartlar altında her yıl erken aylarda yılın ilk Dota 2 Major etkinliği düzenlendiği için takımlar şu an bahar mevsiminden yana gelecek olan haberleri bekliyorlar.

Dota 2 ekosistemi COVID-19 salgınının başından bu yana oldukça ciddi darbeler aldı ve durum halen çok parlak görünmüyor. 2020’de üç adet Major iptal edilirken 2021’de düzenlenen iki Major etkinliğin ödül havuzları yarıya düşürülmüştü. Geçtiğimiz sene The International gecikmeli olarak gerçekleştirilmiş olsa da seyirci alınması mümkün olmadı. Valve yine de gelecekteki şartları takip edeceklerini ve fırsatları değerlendirmek için hazır olacaklarını bildirdi.

Exit mobile version