Valve, Bölgesel Sıralama Tablosu İçin İlk Sürümü Duyurdu

Valve, CS:GO Major etkinlikleri için ileri mücadele aşamalarına gönderilecek olan davetlerin bir kısmını belirleyecek olan Bölgesel Sıralamaların ilk sürümünü yayınladı.

Geliştiriciler, sıralamanın üç faktöre dayandığını ifade ettiler. Bu faktörler bir takımın kazandığı para ödülü, takımın yendiği rakiplerinin kazandığı para ödülü, yenilen takımlar ve bire bir sonuçlar. Bu sıralamaların belirlenmesinde kullanılan kesin formülün önümüzdeki haftalarda kamuoyuna açıklanacağı da verilen bilgiler arasında. Yapılan duyuruya göre, mevcut formül BLAST.tv Paris Major etkinliğine giden elemeler için kullanılacak. Ancak Valve, gelecekteki maçları en iyi tahmin eden formülü bulmaya çalışma amacıyla model üzerinde deneyler yapmaya devam ettikçe bu formül gelecekte değişebilir.

Sıralamalar Avrupa, Amerika ve Asya olmak üzere üç bölgeye ayrılmış durumda ve bunların her biri, ilgili Bölgesel Major Sıralama (Regional Major Ranking – RMR) turnuvaları için kapalı elemelere davetlerin yarısını belirlemek için kullanılacak. Toplamda 300’den fazla takım şu anda belirtilen üç bölgede sıralanıyor ve son puan durumu burada bulunabilir.

Exit mobile version