Ve Roccat markası yolun sonuna geldi

Roccat Kone XP Air

Birkaç yıl önce Turtle Beach tarafından satın alınan Roccat’in ürün gamı bundan sonra yoluna yeni marka altında devam edecek.

Ülkemizde olduğu gibi Dünya genelinde de kendisine ait kemik bir kitlesi olan, giriş seviyesi ürünlerinden tutun da amiral gemisi modellere kadar tüm ürün gamını birbirinden ilginç, yenilikçi ve kaliteli oyuncu ekipmanlarından oluşturan Roccat’in marka olarak yolun sonuna gelmesi aslında beklenmedik bir gelişme değil.

2006 yılında Hamburg’da kurulan firma 120 civarındaki çalışanıyla hayli butik bir operasyon yürütmekteydi ve 2019 yılında kendisinden yirmi kat daha büyük bir oyuncu ekipmanı firması olan ABD’li Turtle Beach tarafından satın alındıktan sonra da kendi markasıyla ürünleri piyasaya sürmeye devam etti.

Bu açıdan bakınca mouse, klavye ve mouse padleriyle tanınan Roccat’in ürün gamının kulaklık ve gamepadleriyle bilinen Turtle Beach ile birbirini tamamladığı açık ve aradan geçen beş yılın ardından bu kararın her an alınabileceği de Pure Air modelinin sadece belli pazarlarda satışa çıkmasından belliydi diyebiliriz.

Buna göre, yeni üretilen ürünler artık Turtle Beach markası altında çıkacak, eski Roccat ürünleri Turtle Beach firması tarafından desteklenecek ve çok başarılı bulduğum Swarm yazılımı da önümüzdeki aylarda yerini Swarm II’ye bırakacak.

Kendi adıma konuşmam gerekirse, Roccat’in şimdiye kadar on civarında ürününü kullandım, Burst Pro ve Vulcan 120 AIMO modellerine halen sahibim ve açık konuşmak gerekirse, tamamından büyük keyif aldım. En iyileri değildi tabii ki ancak gerçekten kaliteli, şık ve ilginç özelliklere sahip yapımlardı. Umuyorum Turtle Beach’in markası altında da kalite çizgisinden uzaklaşmaz.

Her ne kadar firmanın yaratıcı ekibinin büyük kısmının geçtiğimiz dönemde ayrıldığı konuşulsa da Vulcan II ve Burst Pro Air II gibi modellerin duyurulmasıyla firmanın dikkatleri çekmeye devam edeceği kesin.

Exit mobile version