Virtus.Pro, ESL Tarafından Gelen Yasağa Tepki Gösterdi

Yaklaşık 10 gündür sürmekte olan Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalar birçok farklı endüstride de yankı buluyor. Artık dünyanın önde gelen sektörlerinden olan oyun ve espor endüstrisi de buna istisna değil. Özellikle Rusya’nın birçok farklı sahada oldukça sert tepkiler gördüğü bu süreçte espor organizatörleri de bu kervana katıldı. En göze çarpan hamlelerden biri ise ESL’in Virtus.Pro takımını uzaklaştırma kararı oldu.

Bu olayın ardından birkaç gün geçmişti ki Virtus.Pro yönetimi sessizliğini bozarak konu hakkında bir resmi açıklama yayımladı. ESL’e karşı oldukça sert bir tepki gösteren Virtus.Pro yönetimi, bununla birlikte oyuncularının bu olanlardan etkilenmemesi için de çaba gösterdiğini belirten bir duruş sergiledi. Kulübün bazı bağlarının bulunduğu firmaların yaptırımla karşılaşması sebebiyle kulübün de turnuvalardan uzaklaştırılmak istenmesinin özellikle varını yoğunu profesyonel oyunculuğa yatıran genç yeteneklerin zarar görmesi ile sonuçlanmasını kesinlikle istemediğini belirten kulüp, ESL’in “oyuncular farklı bir bayrak ve oluşum altında rekabet edebilir” demesine binaen “ESL’in bu irrasyonel ve agresif kararına aynı agresiflikle karşılık vermeyeceğimizi ve oyuncularımızı turnuvalardan uzak tutmayacağımızı belirtmek isteriz” diyerek oldukça kritik bir adım attı. Aynı zamanda ESL’in davranışlarını “iptal kültürünün adeta başı çeken bir örneği” olarak niteleyen Virtus.Pro, oyuncularını şayet isterlerse turnuvalarda desteklemeye koşulsuz olarak devam edeceğini açıkladı.

An itibariyle tarafların bu konuda bir diyaloğunun olup olmadığı veya açıklamaların devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak Virtus.Pro bu adımıyla birçok oyuncunun takdirini kazanmış durumda. Öte yandan her iki tarafın da adımlarını haklı bulanların sayısı hiç az değil. Oyuncuların bu olaylardan zarar görmemesi noktasında neredeyse herkes hemfikirken, karşıt görüşler genellikle Virtus.Pro ve Gambit gibi ekiplerin bu yaptırımlardan etkilenmesinin haklı ya da haksız olduğu ekseninde ortaya çıkıyor.

Exit mobile version