Warzone İkinci Bir Ban Dalgası Daha Gördü

Geçtiğimiz yılın önemli yapımlarından biri şüphesiz Call Of Duty: Warzone idi. Gerek konsepti, gerek oynanışıyla birçok oyuncuyu kendisine bağlayan oyunun en büyük sorunlarından biri ise hileciler. Raven Software bu zorlu görevde oldukça çaba sarf ediyor, ancak henüz oyuncular bu konuda gelinen noktayı yeterli bulmuyorlar. Bunda çok haksız da sayılmazlar, zira halen Warzone lobilerinin birçok hileci barındırdığı bir gerçek. 2020 süresince hile koruma sistemlerinde kayda değer adımlar atılmayan Warzone için bu durum pek sürpriz sayılmaz.

Yine de oyuncuların ağır isyanını Raven Software duymuşa benziyor. Özellikle 2021 başından bu yana giderek artan sıklıkta hile koruma güncellemeleri ve raporları yayınlayan firma, eğer istikrarını koruyabilirse oyunu 2021 içerisinde kabul edilebilir ölçüde temizleme fırsatına sahip.

Geçtiğimiz günlerde gönderilen bu tweet, 2 Şubat 2021 tarihinde 60,000 oyuncunun banlandığı dalgadan bahsediyor. Bununla birlikte Raven Software hile koruma yöntemlerini geliştirmek ve yeni metodlar uygulamak için halen çalışma halinde olduğunu da belirtti. Sözkonusu çabanın takdire şayan olması tabii ki tartışılmaz, ancak 60,000 oyuncunun böyle büyük bir yapım için çok büyük bir sayı olmadığını da inkar edemeyiz. Özellikle oynaması ücretsiz bir oyunda hilecilerin rahatlıkla yeni bir hesap açıp insanların oyununu berbat etmesi bu kadar kolayken Raven Software’in işi hiç kolay değil.

Öte yandan farklı sorunlar da bu ban dalgasının beraberinde geliyor. Örneğin bazı oyuncular herhangi bir hile kullanmamalarına rağmen hesaplarının banlandığını belirtiyorlar. Her ne kadar insanlar suçsuz kişilerin bundan zarar görmemesi gerektiği konusunda hemfikir olsa da, bir kısım oyuncu “omlet yapılacaksa yumurtalar kırılacak” mantığıyla konuya yaklaşıyor. Umuyoruz 2021 sonuna kalmadan bu nefis yapım hilecilerden temizlenir ve gerek turnuvalar, gerek yayınlar eski tadına geri döner.

Exit mobile version