Warzone Oyuncuları Companion App’i Suistimal Ediyor

warzone companion app
Warzone Companion App (Kaynak: Activision)

Gün geçmiyor ki Call of Duty: Warzone ile alakalı bir sorun haberi olmasın. Hilecilerden ve dengesiz metadan henüz kurtulamamış olan Warzone, bu kez de Activision tarafından piyasaya sürülen Call Of Duty Companion App sebebiyle sorun yaşıyor. Ancak bu kez sorun teknik kaynaklı değil.

Birçok oyunda kullanılan yetenek bazlı eşleştirme sistemi Warzone tarafından da kullanılıyor. Oyuncuların belli maksatlarla etrafından dolaşmaya çalıştığı bu metod çoğunlukla pek açığı bulunmadığından işlevini kaybetmese de durum Warzone için biraz farklı. Oyuncular yakın zamanda bunun bir yolunu bulmuş gibi görünüyor.

JaredFPS tarafından yayınlanan bu videoda durum açıkça belirtiliyor. Normalde Companion App sayesinde oyuncular kendi istatistiklerini ve arkadaşlarının istatistiklerini görebiliyorlardı. Aynı zamanda geçmiş maçları da gösteren bu uygulama, yakın zamana kadar çok popüler değildi zira aynı veriler oyunda da görülebiliyordu. Ancak Warzone oyuncuları o an bulundukları lobiyi ve oradaki oyuncuların K/D oranlarını da görebildiklerini fark edince işin rengi değişti.

Bütün lobinin KDR verilerine kadar bilgilere anında ulaşabilen oyuncular, kendilerine uygun görmedikleri lobilerden çıkıp başka oyunlara giriyorlar ve bu da oyun deneyimini herkes için baltalıyor. Eğer bir takım veya oyuncu turnuvada oynuyorsa, bu uygulama sayesinde girmiş oldukları lobinin muhtemel sonuçlarını tahmin edebilecek bir noktada oluyorlar.

Turnuvalar dışında da oyuncular bu uygulama sayesinde yetenek bazlı eşleştirmenin sonuçlarından ve bir noktada hilecilerden kaçabiliyorlar. Sonuçta bu uygulama Activision tarafından üretildi ve yerleştirildi, kullanımı tamamıyla kurallar dahilinde. Ancak işin ucunda ödül ve para olunca tabii ki her şey çok masum olmayabiliyor. Activision bu konuda henüz bir açıklamada bulunmuş değil.

Exit mobile version