Wolf, Beşiktaş Esports’un Borçlarını Ödemesini Bekliyor

Wolf, Beşiktaş Esports’un Borçlarını Ödemesini Bekliyor

22 yaşındaki Danimarkalı League of Legends oyuncusu Nicole Natasja “Wolf” Sølvmose, geçtiğimiz günlerde Twitter ve TwitLonger üstünden Beşiktaş Esports ile ilgili yaptığı açıklamalarla şaşırttı.

Şu anda Grow uP Girls EU’da Üst Koridor oyuncusu olan Wolf, Ekim 2018’den 15 Şubat 2020’ye kadar Beşiktaş Esports’da Kadın League of Legends takımında oynadı. 15 Şubat’ta tüm oyuncular takımdan ayrıldıktan sonra yeni oyuncular alınmadı ve takım resmi olarak dağılmış oldu.

Wolf, 11 Mart’ta yazdığı uzun bir yazıyla özellikle takımdan ayrılmadan önceki son dokuz ay içerisinde takım içinde ödemeyle ilgili yaşanan sıkıntıları anlattı. Wolf’un yazısında bahsettiğine göre, geçen sene şubat ayında ilk ödemelerini geciktiren Beşiktaş Espor, ödemeleri sürekli olarak çeşitli bahanelerle erteledi. Öne sürülen bahaneler arasında parasını geri çeken yatırımcılar ve hissedarlarla ilgili sorunlar yer alıyor.

“Şubat 2019’da “Beşiktaş Esports” bize maaşlarımızı ödemeyi geciktirerek onlarla olan ilk sözleşmemizi ihlal etti. Paralarımızın birkaç gün için yatacağını söyledikleri için olay büyümedi. Birkaç gün sonra tekrar sorduğumuzda bize hissedarların değişmesiyle ilgili karmaşık bir şeylerden bahsederek bahane sundular. (Evet, saçma, bunları da bizi oyalamak için uyduruyorlardı)

Bu böyle aylar boyu sürdü, daha fazla bahane uydurdular. Bir yatırımcının şirkete yatırdığı paranın ortadan kaybolduğunu söylüyorlardı. Adam, yatırdığı 100.000 Euro’ya yakın meblağdaki parasının kullanılması gerektiği gibi kullanılmadığını ve ortadan kaybolduğunu öğrenince anlaşmasını feshetmiş. Yani Beşiktaş Esports birden bire yatırımcısız ve parasız kaldı. Yani en azından bize böyle söylendi.”

“Süreç boyunca saf davrandım”

Sonrasında ise organizasyonun ana League of Legends takımı dışında, Beşiktaş Esports altındaki takımlarda kimsenin ödemesini alamadığını belirtiyor. Yine kendisini oyalamak için kişisel telefon görüşmelerinde sempatik davranarak önceliklerinin kendisi ve takımı olduğuna inandırıldığını ve kendisinin de bu süreçte çok saf davrandığını söylüyor.

“Görünüşe göre, ana League of Legends takımı dışında Beşiktaş Esports’daki diğer kişilere de ödeme yapılmıyormuş.

Ayrıca takım kaptanı olarak Beşiktaş Esports’u yöneten insanlara karşı son derece saf davrandığımı da belirtmek isterim, çünkü onlara çok uzun süre kanarak yardımcı oldum. Her biriyle yaptığım şahsi telefon görüşmelerinde de ne durumda olduklarıyla ilgili hikâyelerle, ellerine para geçtiğinde önceliklerinin ben ve takımım olacağına dair yalanlarla oyalandım. Bana onlara da ödeme yapılmadığını söylediler. Bunun hakkında da biraz konuşalım.

Bu insanlar eşleri ve çocukları olan adamlar ve neredeyse 11 aydır ödeme almadıklarını söylüyorlar ki bundan hayli şüpheliyim.”

“Gizlilik sözleşmesinde hakkımızı aramamız istenmiyor”

Kendilerine verilen sözlere güvenerek aylarca anlaşmasız çalıştıklarını, takıma getirdikleri başarılar karşısında sadece 1000 Euroluk küçük bir ödeme yapıldığını ve yine altı boş sözler verildiğini söyleyen Wolf, kendileri ile yapılacak anlaşmanın taslağında ise takım oyuncularını mağdur edecek maddelerin yer aldığını iddia ediyor. Kendilerine imzalatılmak istenen anlaşmalarda, gizlilik sözleşmesi adı altında seslerini duyurmalarına ve haklarını aramalarına engel olacak maddelerin bulunduğunu söylüyor. Oyuncu, 11 Mart tarihinde Beşiktaş Espor’un Akademi takımının ödemelerini almaya başladıklarını ama kendilerinin göz ardı edildiğini öğrendiğinde son noktaya geldiklerini belirtti.

“Aylarca bizimle yeniden anlaşma yapmak istediklerini ve bunun uzun zamandır gündemlerinde olduğunu söylediler. Anlaşma elimize geçtiğinde gördük ki anlaşmada aralara sıkıştırılmış bizi ters köşe edip ödenmeyen paralarımız hakkında karşı çıkmamızı ve sesimizi çıkarmamızı engelleyecek “gizlilik sözleşmesi” maddeleri var. Neyse ki bunu imzalamadık.

Tüm bunlar, onların bize verdiği sözü senet olarak sayarak sözleşme olmadan 9 ay boyunca Beşiktaş için çalışmış olmamız anlamına geliyor.

Onları GFF elemelerinde temsil ettik ve onların adı altında dünya şampiyonasına katılma hakkı kazandık. Bunlar olduğunda geciken maaşlarımızın ödeneceği söylenerek hepimize 1000’er Euro verildi.

Bu söyleneli 5 ay oldu ve o zamandan beri bir Euro bile verilmedi.

Sürekli bahaneler uyduruluyor ve oyalanmaya devam ediyoruz.

Ama artık yeter. Geçen hafta bir tweetle bugün daha detaylı açıklama yapacağımı söyledikten sonra, Beşiktaş Esports Akademi takımının ödemelerini almaya başladıklarını ama bizi hala göz ardı ettiklerini öğrendim.”

“Hayranları adına üzülüyorum”

Ellerinde kendilerine imzalatılmak istenen anlaşmanın kopyaları, yapılan mesajlaşmaların ekran görüntüleri ve konuşmaların ses kayıtları olduğunu; bunları yavaş yavaş kamuoyuna sunacaklarını söyleyen Wolf, Beşiktaş’ı körü körüne destekleyen taraftarların Beşiktaş Esports’un yaptıklarına ve kaç insanı mağdur ettiklerine bir bakmasını istedi.

 “Ama beni yine bugüne, 11 Mart’a kadar oyaladılar. Burada da beklememiz için bize yalvardıkları mesajın ekran görüntüsü var.

https://gyazo.com/c0442b99d735458452860a3705a5be4b

CEO’lardan birinin, Akademi takımında tanıdıklarım olmasına ve ödeme aldıklarını bilmeme rağmen Akademi takımına da ödeme yapmadıklarını iddia ederken ki ekran görüntüsü: https://gyazo.com/e70f34f3f01b78f3ff1f755e25b22d65

Bu espor organizasyonunda kimse sorumluluk almıyor, onları koşulsuz şartsız destekleyen hayranları adına üzülüyorum. Ama lütfen biraz kendinize gelin ve şu son 2 sene içinde bu takım adı alında kaç oyuncunun dolandırıldığına bir bakın.

Şu anda Beşiktaş Espor bana ve takımıma yaklaşık 40.000 Euro borçlu.

Biz onlara olması gerekenden de fazla sabır gösterdik. Ve onlar da bunu kullandı. Onların altında çalıştığımız süre boyunca bize yapmış olmaları gereken ödemeleri yapıp yapmayacakları hakkında hiçbir şey yok. Şu an için Beşiktaş tarafından cezalandırılan oyuncu ve personel için içim ağlıyor (20’den fazla kişi var).

Hepimizin elinde anlaşma taslakları, bize imzalatmaya çalıştıkları maddeler, yalanları ve bizi oyaladıklarına dair 100’den fazla ekran görüntüsü var. Yine aynı şeyi bireysel olarak yaparken ses kayıtları da var. Tüm bunları yavaş yavaş yayınlıyor olacağız. Bu yazı, yaşananların kısa bir özeti.”

Beşiktaş Espor’un, kendisine ve takım arkadaşlarına toplamda 40.000 Euro’dan fazla borcu olduğunu söyleyen oyuncu, hakları olan parayı alıp alamayacaklarına dair herhangi bir fikre sahip olmadıklarını söyledi. Beşiktaş Espor’dan ise henüz konu ile ilgili gelen bir açıklama yok.

Oyuncunun ödemelerini almadıkları takdirde ellerindeki belgeleri kademeli olarak yayınlayacak olmaları ise Beşiktaş Esports’a karşı bir gözdağı veya tehdit mi bilinmiyor.

Exit mobile version