Xantares ve Zeus, Twitch’ten Geçici Olarak Yasaklandı

Xantares ve Zeus, Twitch'ten Geçici Olarak Yasaklandı

StreamerBans hesabına göre İsmailcan “Xantares” Dörtkardeş ve Danylo “Zeus” Telsenko, Twitch hesapları geçici olarak askıya alındı.

Xantares’in Twitch hesabının askıya alınmasının sebebini çoğu kişi anlayamamışken, bir Twitter kullanıcısı Xantares’in yayınında yaptığı soru cevap sırasında kendisine “Mikrofona domuz gibi üflüyorsun.” ifadesini kullanan izleyicisine küfür etmesinin bu yasaklanmanın sebebi olabileceğini ileri sürdü.

https://twitter.com/gazeN555/status/1252450568116695045

@gazeN555: “Neden banlandığını biliyorum, xanti yeni faresini takarken mikrofona üflediği bir an vardı, chatteki birinin domuz benzetmesine seni öldürürüm diye tepki verdi.”

Xantares’in yanı sıra Twitch hesabı askıya alınan bir başka isim Natus Vincere’nin efsane oyuncusu Danylo “Zeus” Telsenko oldu.

Zeus’un hesabının askıya alınma sebebi de Xantares’le aynı sebep, yani küfür ve tehditden dolayı askıya alındığı düşünülüyor. Twitch bu tür küfür, hakaret, tehdit durumlarında sıfır tolerans göstererek en tanınmış kişilerin hesaplarını bile askıya alabiliyor. Buna kanıt olarak dünyanın en iyi CS:GO oyuncusu olan s1mple’ın aynı sebeplerden 2 kez yasaklanmasını örnek verebiliriz.

Yayınında takım arkadaşına şaka amaçlı küfür eden s1mple’ın Twitch hesabı askıya alınmıştı. S1mple da bu yasaklamaya tepki olarak Twitch’in ne kadar rezil bir platform olduğunu söylemişti.

@s1mpleO: “Bir ban daha, Twitch aynı kelimelerin farklı bağlamlardaki anlamı anlamıyor. Eğer hiçbir şey için banlıyorsanız, kurallar diğer yayıncılar için de aynı olmalı.”

Exit mobile version