Yayın Platformu Mixer Kapanıyor

Yayın Platformu Mixer Kapanıyor

Son zamanlarda Ninja ve Shroud sayesinde bilinirliğini artıran, ünlü yayıncıları bünyesinde barındıran çevrimiçi canlı yayın platformu Mixer’in 22 Temmuz’da kapatılacağı duyuruldu. Microsoft, Mixer’deki yayıncıların Facebook Gaming’e aktarılacağını söyledi. Bu sürpriz duyuru, Mixer iş ortaklarının ve yayıncılarının bugünden itibaren Facebook Gaming’e geçmeye başlayacak.

Bu süreçte Microsoft; Mixer’ın Twitch, YouTube ve hatta Facebook Gaming ile rekabet edebilmesi için çok uğraştı. Ancak bu uğraşlar, bugün aldıkları kararı engelleyemedi. Şimdiyse Microsoft, gelecek haftalarda mevcut Mixer izleyici ve yayıncılarını Facebook Gaming’e taşımak için Facebook ile ortaklık içinde.

22 Temmuz’da tüm Mixer siteleri ve uygulamaları, kullanıcıları otomatik olarak Facebook Gaming’e yönlendirecek. Şu anda Mixer’da partner statüsüne sahip kullanıcılar, Facebook Gaming’de de partner statüsüne sahip olacak. Bunun yanında Mixer Para Kazanma Programını kullanan tüm yayıncılara, Facebook’un Level Up programnı kullanmaları için de hak tanınacak.

Haberin resmi olarak duyurulması ardından Mixer yayıncıları da, Mixer’ın öne çıkardığı siteye veda yayınlarına başladı.

Exit mobile version