Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Grup Aşaması 3. Gün Sonuçları

Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Grup Aşaması 3. maç gününde “Şöhretler Masası” Upper Bracket fikstürünün son mücadelesi olan B ve C grupları bize birbirinden heyecanlı maçlar izletti. Oynanan 5 karşılaşmanın özetini kısaca hatırlayalım ve artık “Acı Tatlar Sahnesi” Lower Bracket maçları için geri sayıma başlayalım.

Maç 1

Miramar’ın kuzeybatısından güneydoğusuna yönlenen uçağı El Pozo merkezli batı alanı takip etti. Nispeten ters köşede kalan bu alanın 5. dakikasında DA ve BAL karşı karşıya geldi, BAL 3 kayıpla geri çekilmek zorunda kaldı. Aynı dakikalarda Acend ve TL ekibiyle çatıştı ve uzun süren mücadelede TL maça erken veda eden taraf oldu. Bir diğer erken çatışma ise TE ve PP arasında yaşandı, burada maça veda eden taraf PP oldu.

Alan daha da kuzeybatıya çekince rotasyonlar hızla başladı. Takımların yarısı rotasyondayken diğer yarısı yerleşkelerden taciz ateşine yüklendi. Dünkü yılan performansından hatırladığımız TGP_CampBellive bu kez TE karşısında aldığı skorlarla performansının sürpriz olmadığını kanıtladı. Çember giderek daralırken yerleşkedeki takımlar da adım adım ilerlemeye başladılar ve daralan alanda çok kısa sürede 15’e yakın oyuncu çıkan çatışmalarda düştü. HOWL, EIQ ve TP bu çatışmalarda maça veda ettiler.

Hızlanan çatışmalarda DA ekibinden eşzamanlı atılan çok şık 3 bomba izledik. Bu bombaların hedefi ise RISK‘in hayattaki son oyuncusuydu. Alan ise bu esnada Crater Fields’ın solundaki anayola kapanarak takımlara oynaması hayli zor bir arazi verdi. Ayakta kalan takımlardan Acend ve FUT, aynı eve girince yoğun bir çatışma yaşandı. Galip ayrılan taraf ise Acend oldu. Son 4’te oyuncuları alana dağıtan DA, koordine oynamayı başarınca tüm rakiplerini eleyerek zafere ulaştı.

Maç 2

Bu kez tam ters rotada kuzeydoğudan güneybatıya giden bir uçak gördük ve alan Pecado merkezli bir bölgede belirdi. 5. dakikada HOWL, EIQ ve DA aynı bölgede karşılaştı ancak çatışmayı tercih etmeyen EIQ buradan hızlı ayrıldı. DA ise 3 oyuncu kaybettikten sonra çok geçmeden son oyuncusunu da rakibine kaptırarak bu maça çok erken veda etti. Aşama 2’de alan Pecado’nun batısındaki yol ağının tam merkezine oturdu ve doğudaki birçok merkezi bölge açıkta kaldı. HOWL, bu esnada FUT‘u da eleyerek momentumunu bir hayli yükseltti. Bir sonraki aşamada Pecado ve Power Grid de alan dışında kalırken Chumacera‘nın kuzeyi güvenli bölge olarak belirlendi. Bu alanın doğusunda bulunan BAL, riskli bir kararla kuzeyden batı sınırına kadar araçla dolaşarak MTB‘nin tuttuğu noktadan alana girmeye çalıştı. 

MTB ile karşılıklı noktalarda bulunan PCF, BAL’ın da batıdan dahil olmasıyla daralan alanda içerilere doğru ilerlediler ancak RISK’in savunması sebebiyle bu ilerleme kısa sürdü. Alan daralırken birçok takım dezavantajlı pozisyonlarda çatışmak zorunda kaldı. Birçok takımın zincirleme şekilde birbirini düşürdüğü alanda çapraz ateşler ve uzak mesafeden farklı çatışmalara dahil olan takımlar ile birçok sürpriz skor çıktı.

Son 3 ekip, PCF ve EIQ’in yanında tek oyuncuyla uzun süre direnen Acend idi. Kilyakai, alanın daralmasıyla daha fazla riske girmedi ve kendisini alana bıraktı. PCF ise 4v3 girdiği mücadelede bir önceki oyunda DA tarafından uygulanan yayılma taktiğini tekrarladı ve rakibini hızlı şekilde düşürerek galibiyete ulaştı.

Maç 3

Erangel’e geçtiğimizde uçak Severny’den Sosnovka’ya doğru dik bir rota izledi. Alan ise dün gördüğümüze benzer bir Stalber-Yasnaya Polyana merkezli kuzeydoğu alanıydı. %30 civarında suları kapsayan bu alan, neredeyse tüm takımları hızlı rotasyona yöneltti. İlk hareketlenme, Stalber’a yakın olan HOWL ve FUT‘tan geldi. Güneyde HOWL, batıda FUT zirveye ulaşmaya çalışırlarken HOWL yetişemeyeceğini fark ederek yamaçlara yerleşti. Ardından  alan sınırında DA ve BAL, güneyde Sarvem ve PCF, batıda PP ve HiveX rotasyonlarla alana dahil oldular. Sosnovka tarafında ise Acend ve RISK ekipleri alanı uzun süre umursamadan toplayabildikleri her şeyi topladılar.

7. dakika itibariyle zirvede FUT ve PP, güney yamaçlarda HOWL, BAL ve TE, Yasnaya doğusunda Sarvem, TGP, PCF ve EIQ dirsek temasındayken batıda Severny’den alana giren MTB ve HiveX kafa kafaya denk gelerek aniden çatışmaya girdi. Hangar çevresinde yaşanan bu savaşı gören TL ise rotasını Severny içine çevirerek güvenli bir şekilde alana girdi. Yaklaşık 2.5 dakika süren savaşta HiveX başta avantajı ele geçirse de MTB başarılı bir oyunla rakibini eledi. Aşama sona ererken Stalber kuzeyi halen ilginç şekilde boş durumdaydı.

Alanın tekrar kuzeye kapanması sonucu güney hattının yavaş yavaş kuzeye kaymasını izledik, böylece boş olan kuzey Stalber yamaçları ve Kameshki de yavaş yavaş dolmaya başladı. Güneybatı girişinde HQ, EIQ ve TGP aynı noktada karşılaşırken elenen taraf TGP oldu. Alan bir sonraki aşamada Stalber zirvesine doğru kaydı ve güney yamaçlarda kalan takımlar zorlu bir mücadeleye sürüklendiler. HOWL, TE ve RISK ekipleri yaklaşık 3 dakikadır sürdürdükleri çatışmayı giderek şiddetlendirirken onların doğusunda çatışan BAL, HQ ve Sarvem ekipleri de riskli oyunlarla alana girmeye çalıştı. Bu esnada Sarvem ekibi alanı terk ederek Yasnaya güneyine kadar araçla indi ve bölgenin çevresinden dolaşarak güneybatıdaki Acend ekibine doğru yönlendi. Oyunun en riskli kararlarından biri buydu.

Tüm bunlar yaşanırken kuzeydoğuda EIQ, PP, PCF ve TL birbirlerine baskı uygulayarak alanın kontrolünü ele geçirmeye çalışıyorlardı. Kuzeydeki karmaşadan TL ekibi EIQ’i eleyerek puanlı ayrıldı ve PP ile paralel şekilde yamaçlara doğru yola çıktılar. PCF de doğuda kalan alan içerisinden sızmayı tercih etti. FUT tüm bunlar olurken Stalber zirvesindeki harabelerde yerini korumayı başardı. HOWL ve BAL ekipleri ise artık giderek zorlaşan koşullarda ayakta kalamadılar ve güney hattında elendiler.

Acend, giderek daralan alanda TE ile dirsek temasına girdi. Bu çatışmayı duyan DA ekibi de güneyden buraya dahil oldu ancak 3 kişiyi düşürmelerine rağmen skor alamadılar. Bu esnada TE, oyuncuları düşmesine rağmen Acend’i elemeyi başardı ve düşen oyuncuları da kaldırdı. DA, bu noktada geri çekilerek güvenli alana döndü ve FUT ile TE’nin çatışmaya başlamasını bekledi. Ardından TE’ye tekrar ateş açtı ve aradan çıkardığı bir skorla FUT çatışmasına döndü. FUT, yüksek alanda avantajlı başladığı son savaşta DA ekibini tek tek düşürdü ve galibiyete uzanmayı başardı.

Maç 4

Bir Severny-Sosnovka uçağı daha karşımıza çıktı ancak bu kez alan Primorsk – Gatka – Pochinki – Sol Köprü dörtgeninde %30 su kapsayan bir bölgedeydi. 5. dakikada Quarry-Pochinki hattında HiveX ve BAL karşılaştı. Bu çatışmanın güneydoğusunda HQ ve PCF ekipleri de rotasyonda karşılaştılar. Bunlar yaşanırken Gatka dağlarının doğusunda PP, FUT‘u eledi. Alanın kuzeydoğusunda kalan Rozhok’ta ise HOWL ve RISK çatıştı, bu savaşta tek başına kalan HOWL_Ruern savaştan ayrılarak alana yöneldi. Quarry civarında yaşanan çatışmalara doğudan TGP, TE ve sol köprüden Acend dahil oldu. 9. dakikada 12 takım birbirlerine yaklaşık 500’er metre mesafede yerleştikleri noktalarda taciz ateşleriyle ikinci alanı bekledi. DA ekibi ise kuzeyde Gatka dağlarının güneyinde RISK ile çatışarak onları elemeyi başardı.

Alan, tam batıya kayarak Gatka, Pochinki ve Ferry Pier’i komple açıkta bıraktı. Rotasyonda karşılaşan takımların bir kısmı bu noktada elenirlerken Quarry çevresi sıklaşmaya başladı. Ancak alan bir sonraki aşamada tam kuzeye çekerek Quarry’i de dışarıda bıraktı ve Gatka’nın batısında kalan açık araziler takımların rotasyonlarıyla dolmaya başladı. Batıda TGP, çevre yoldan çıktıkları rotasyonda TL ateşine maruz kaldılar. Güney bölgeyi açıktan dolaşan HQ, batıda TGP ve TL’nin radarına girdiği anda geri adım atarak güneybatıdan alana girme yoluna gitti.

Yine keskin bir şekilde kuzeydoğuya kapanan alan, güney ve batı bölgede 8 takımı dışarıda bırakırken yalnızca DA ve EIQ ekipleriyle BAL ve HOWL ekiplerinden kalan birer oyuncuyu içeride tuttu. HiveX, bu alanla beraber çıktığı rotasyonda EIQ ekibine doğru giderken ani şekilde elendi. Bu çatışmalar sürerken PCF de alan merkezini ele geçirdi ve gelen takımlara karşı bölgeyi savunmaya başladı. Bu esnada TGP ve TL, uzun süren çatışmadan puan çıkaramayınca farklı yönlere dağılarak daralan alana dahil olmaya çalıştılar. Ama bu ayrılık kısa sürdü ve TGP ile TL, TGP’nin kuzeyden DA baskısı görmesi sebebiyle tekrar karşılaştı ve bu kez çıkan çatışmada TGP elendi. 

DA, kuzeydeki rakiplerin ayrılmasıyla beraber alan ortasına kadar ilerledi. Orada onları EIQ karşıladı ancak EIQ ekibi DA_Codemarco tarafından adeta darmadağın edildi. Alan ortasındaki PCF, yavaş yavaş yaklaşan takımlardan TE ile karşılaştı ancak savunmada başarılı olamadılar ve onlar da elendiler. 4 kişi kalmayı başaran TL, sayı avantajıyla son 3’e girdi ve birbirlerine temas eden DA ile HOWL oyuncularına kontrollü bir hücuma başladı. DA, HOWL’un son oyuncusu Ruern’i eleyince 2v4 mücadeleden başka şansları kalmadı. Kısa sürede tek başına kalan DA_Codemarco, bir oyuncu düşürse de daha fazla direnemedi ve maça veda etti.

Maç 5

Gecenin son uçağı Georgopol’den Sosnovka’ya doğru gitti. Alan ise haritanın tam merkezinde başladı. HiveX ve EIQ ekiplerinden birer oyuncu Sosnovka’nın en güneyine inerek takımlarından ayrı başlarken Novorepnoye‘de TGP ve RISK ekipleri maça agresif bir giriş yaptılar. Acend, Novorepnoye’den ayrılan iki ekipten RISK’i sağ köprü güneyinde eledi. TGP ise tekneyle doğudan Mylta‘ya geçmeyi tercih ettiği için alana güvenli şekilde ulaştı. Sağ köprüyü tutan EIQ, Acend’i köprüde çapraz ateşe alsa da geçişlerine engel olamadılar. Ardından EIQ’in dördüncü oyuncusu da adadan ayrılarak takımıyla buluştu. Sosnovka’da karşılaşmayan EIQ ve TGP, bu kez Shelter batısında alan sınırında karşılaştılar. Bu karşılaşmadan EIQ 1 kayıpla çıkarken TGP 3 kayıp verdi.

Üçüncü aşamada Pochinki civarında 5 takım bölgede alanı beklemeye ve hafif çatışmalarla sınırlarını korumaya devam etti. Alana tüm takımların girmesiyle her noktada çatışmalar başladı. Toplu olarak hareket eden ve alanda boşluk arayan toplam 11 takım, birbirlerini kaotik şekilde çapraz ateşe tutmaya başladılar ve takip eden 3 dakika içerisinde yaklaşık 20 oyuncu bu çatışmalarda düştü. HOWL, uzun süre savunduğu siper pozisyonunda birçok ekibi düşürerek güzel puanlar topladı. Çatışmaların sonrasında boşalan kuzey alanın hakimiyetini ise FUT ekibi ele geçirdi.

Uzun süre tek başına direnen TGP_Estrella, bu noktada Sarvem’in hücumunda düştü ve TGP maça veda etti. O noktada hemen ardından FUT ile karşılaşan Sarvem, bu kez başarısız oldu ve 4. olarak maçtan ayrıldı. Benzer durumda bulunan EIQ_ivas ise HOWL ekibinin tuttuğu alanda sessizce bekleyerek HOWL’dan bir skor çıkartmayı başardı. Sona kalan FUT ve HOWL arasında ilk oyuncu kaybı yaşayan HOWL, uzun süre direnemedi ve Tusda’nın çıkardığı bir skordan sonra FUT galibiyete uzandı.

İşte “Şöhretler Masası” Upper Bracket mücadelesi sonunda finale çıkan takımlar!

İstatistikler

Günün en skorer ismi en yakın rakibine 6 fark atarak 19 skor alan DA_Codemarco oldu. Aynı zamanda 15 de asist yaparak yine en yakın rakibine 4 fark atan yıldız oyuncu, 6 KDA oranı yakalayarak nefis bir istatistiğe imza attı. Hasar grafiğinde ise beklentilerin çok üstünde oynayan TE_Badboy, 2170 hasarla zirveye oturdu. Bu kez en uzak mesafeden alınan skorda dudak uçuklatan 748.2 metre ile HQ_Binlaggin‘i görüyoruz. 

Günün özetini kapatmadan önce TE_Badboy’un istatistiklerine bir parantez açmak gerek. Hem verilen (2170) hem alınan (2686) hasarda inanılmaz rakamlara ulaşan oyuncu aynı zamanda 6 kez yerden kaldırılmış ve sahip olduğu 10 skorun 7’sinde kafadan vuruş gerçekleştirmiş. Kendisini 45 kez iyileştiren oyuncuya en yakın istatistik, 27 ile takım arkadaşı Scre4mzz‘e ait. Öte yandan iyileştirdiği toplam sağlık da 2126.5 olarak kayıtlara geçerken ona en yakın oyuncu 1403.8 iyileştirme ile yine Scre4mzz olmuş. Bütün oyuncuların başarıları bir yana, TE_Badboy bu akşam sahada kelimenin tam anlamıyla çılgınlar gibi savaşmış. 

Bunun gibi birçok istatistiği Twire.gg üzerinde bulunan turnuva sayfasını ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.

Sırada Ne Var?

Artık sıra “Acı Tatlar Sahnesi” Lower Bracket mücadelesinde. Önümüzdeki hafta sonu 10-11 Aralık 2022 tarihlerinde yine TSİ 19.00’da oynanacak olan iki maç günüyle birlikte ardımızda bıraktığımız 3 gün boyunca oynayan 24 takımdan sona kalan 16 takım Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Büyük Final bileti için kozlarını paylaşacak. 2 gün boyunca 10 maç oynayacak olan 16 takımdan en yüksek puan alan 8 takım, bu büyük finalde oynamaya hak kazanacak.

Hafta sonunu beklerken Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Fantezi Lig oyununda “Acı Tatlar Sahnesi” Lower Bracket aşaması için takımınızı oluşturarak ekran başında heyecanınızı katlayabilirsiniz. Bu bağlantıya tıklayarak oyunun kurallarını incelemeniz mümkün. Fantezi Lig kadronuzu oluşturun ve puanları toplayın!

10 Aralık 2022 TSİ 19.00’da başlayacak olan canlı yayın, PUBG Türkiye Resmi Twitch Kanalı’nda canlı yayınlanacak. “Acı Tatlar Sahnesi” Lower Bracket’ın ilk mücadele gününde Mustafa “Fanius” Gültekin ve Bartu “Sthynin” Yıldız’ın keyifli sunumlarının yanında Arda “Tropik” Bayram’ın etkili analizleriyle Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS, tüm izleyenlere bambaşka bir mücadele ve heyecan getirmeye hazırlanıyor.

Exit mobile version